Nybro Vikings fick revansch på KRIF!

Nybro Vikings stod för en solid bortainsats när man fick revansch på Kallinge/Ronneby efter hemmaförlusten för två veckor sedan. Vikings vann med 32 efter att bland annat Alfred Andersson stått för två mål och en assist.

Det var ett taggat och aggressivt Nybro Vikings som gled ut på isen i Kallinge. Drygt en minut in i matchen kom 1o till Vikings efter tekningsvinst i offensiv zon och där Alfred Andersson högg som en kobra i slottet och tryckte in ledningspucken.

Vikings var det hetare laget i matchinledningen, men i mitten av den första perioden skulle hemmalaget kvittera efter att pucken, på ett något snöpligt sätt, studsat in bakom Didrik Jansson i Vikingsmålet.

Mot slutet av första akten skulle Alfred Andersson ännu en gång visa sig vara het framför offensivt mål och kunde ”böka” in 2–1 till gästerna i powerplay.

Genom två tidiga powerplay i den andra perioden kunde Kallinge/Ronneby ta initiativet i matchen, men Vikings stretade emot. I stället för en kvittering var det Vikings som skulle göra nästa mål. Vrålhete Alfred Andersson vann en fifty/fifty-duell i offensiv zon och kunde mycket elegant droppassa pucken bakåt till en framstormande Viktor Lennartsson, som mycket behärskat hittade luckan mellan benen på Kallingemålvakten.

Innan perioden var över kunde Kallinge krypa närmare i målprotokollet efter ett passivt Vikings-agerande i egen zon.

I tredje perioden var det ett ställningskrig och det var grinigt på isen. Drygt halvvägs in i perioden blev Robin Wengdahl huvudtacklad av Erik Brissle. Domaren Morgan Claesson gjorde det enda rätta och skickade Brissle av isen med ett matchstraff på kontot.

– Det är precis den typen av tacklingar som vi behöver få bort i hockeyn. Samtidigt måste spelarna hålla huvudet högt och vara med, men ibland går det så fruktansvärt fort. Det behövs lite mer respekt i en sådan situation, vi har själva stått för en sådan tackling under försäsongen och vi har pratat mycket om det. Det går att vinna sådana dueller på annat sätt. Som tur är så mår Robin helt okej, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell.

Nybro fick spela i fem minuters powerplay och fick dessutom chansen i spel fem mot tre i nästan två minuter utan att göra mål. Men det spelade ingen större del för matchens utgång då Nybro Vikings kunde avgå med en 3–2-seger.

– Vi såg jäkligt skärpta och fräscha ut i den tredje perioden. Samtidigt känner jag att vi har ytterliggare en nivå att plocka fram i vårt spel, säger Tisell.

Om du jämför hemmamötet mot Kallinge med kvällens match, vad säger du då?

– Vi var lite mer förbereda den här gången. Det här var ingen topprestation, men det var stabilt. Vi bjöd inte på speciellt mycket.

Spelarkritik?

– Roligt för Alfred Andersson att han fick göra två mål. Han har en stigande formkurva. Hela den kedjan med Lennartsson (Viktor) och Andréen (Hampus) var involverade i alla tre målen. De gjorde det bra.

Nye tryoutbacken Alexander Stensson gjorde sin första match i Vikings.

Hur såg han ut?

– Jonathan Augustine fick utgå med en lårkaka, så Alexander fick spela rätt mycket och gjorde det bra.

Försäsongsmatcherna mellan Nybro Vikings och Kallinge/Ronneby slutade alltså med varsin 3–2-seger.

Forwardsduon Markus Palmberg och Sebastian Borg saknades på grund av sjukdom. Backen Axel Nilsson stod över matchen.

Kallinge/Ronneby IF–Nybro Vikings 2–3 (1–2, 11, 00)

Målen: 0–1 Alfred Andersson, 1–1 William Wellén, 1–2 Alfred Andersson, 13 Viktor Lennartsson, 2–3 Viktor Holmqvist.

Skott: 2631.

Domare: Morgan Claesson.

Nybro Vikings fortsätter sitt matchande på försäsongen med kamp mot Huddinge IK på fredag kväll i Liljas Arena. Nedsläpp: 19.00. Biljettinformation här.