Defensiv pjäs med SHL-rutin ansluter till Nybro Vikings

Nybro Vikings har hittat sin ersättare till Anton Andersson. 195 centimeter långe Jesper Mångs är klar för Vikings.

För några veckor sedan lämnade nyförvärvet från Luleås organisation, Anton Andersson, Nybro Vikings. Sedan dess har klubben letat efter en ersättare. Nu är den jakten över. 22-årige Jesper Mångs, med SHL-meriter från Malmö Redhawks och ett hundratals allsvenska matcher på kontot med IK Pantern och Almtuna, har skrivit på ett avtal över ett år med Nybro Vikings.

Backbjässen beskrivs som en defensivt skicklig back.

rif; font-size: 14px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; line-height: 26px; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;">– Sedan Anton valde att lämna har vi letat efter en back som kan gå in bland sex backar. I Jesper får vi en stor back med fina defensiva kvaliteter och bra erfarenhet från hockeyallsvenskan, säger Nybro Vikings klubbchef Rasmus Aro.

Förra säsongen i allsvenska Almtuna blev till större delen spoilerad av en ryggskada.

Jesper blev skadad i oktober och fick diskbråck. Men han är opererad och är fullt återställd. Han har varit på is ett tag och är redo, säger Aro.

Jesper Mångs anländer till Nybro under torsdagen och det är inte otänkbart att han kan finnas med på isen i någon av de kommande matcherna mot Huddinge (fredag) eller Troja/Ljungby (söndag).

Bild: Almtuna.com