Inför Lindlöven vs Väsby

Söndag eftermiddag väntar Väsbys nästa träningsmatch och återigen blir det mot ett lag som har ambitioner om spel i Allettan efter jul. Jag pratar då om Närkingarna Lindlövens IF från Lindesberg som är ett gäng som alltid siktar mot toppen i Hockeyettan Västra.

 

Under fjolårssäsongen fick laget trots starka namn på pappret aldrig riktigt till det. Laget missade Allettan och fick se sig även bli slagna på fingrarna av vår playoff-motståndare Forshaga i kampen om seriesegern i fortsättningsserien. Till i år har laget blivit av med oldtimern Niklas Lihagen men har i gengäld fyllt på offensiven med Alexander Kovalonok, en riktig poängspruta som under fjolårssäsongen gjorde över femtio poäng för IFK Arboga. Vidare har lejonparten i truppen stannat kvar så Lindlöven kommer nog absolut att vara med i diskussionerna kring Allettan när vi närmar oss jul.

 

Det lär med andra ord bli ett bra test för Väsby Hockey som inte har mött närkingarna på ett par säsonger. Väsby åker upp till Lindesberg med sju backar och tio forwards och två målvakter. Det enda som är säkert i skrivande stund är att Linus Ryttar vaktar kassen men hur utespelarna formeras får vi se när vi närmar oss matchstarten.

 

Vilar:

Johannes Nilsson – Rehab

Razmuz Waxin-Engback – Rehab

Elliot Lorraine – vilar

Pontus Karlsson – skadad

Markus Nygren – sjuk

 

// Krister Holmgren