Säker seger mot ÖHF

Vännäs HC vann mot Örnsköldsvik HF i träningsmatchen på bortaplan med 5-2, där sista målet kom i öppen bur.

Inledningen av matchen är något avvaktande från båda lagen men VHC har ett litet övertag och efter 13:01 in i den första perioden kan också gästerna ta ledningen genom Viktor Burman. Perioden rullar på som den inleddes och många tror att den ska sluta oavgjord när hemmalaget kvitterar efter 18:35. Men VHC vill annorlunda och gör två snabba mål där de vinner kampen framför mål. 2-1 genom Gustav Grundström och sedan får T.J Sneath göra det första målet i

VHC-tröjan.

Den andra perioden en period som rullar på där båda lagen bara skapar några halvchanser.

Tidigt i den sista perioden kan Ö-vik reducera i en man mer på banan. Efter målet tar VHC över och har bud på både ett och två mål, men missar ett friläge och har ett skott i ramen. Men efter dryga 11 minuter kan Jonathan Tellström vackert göra 4-2. I slutet av matchen jagar Övik för att komma ikapp och tar ut målvakten och VHC kan göra 5-2 i öppen kasse.

– Vi har tränat på boxplay och försvarsspel nu och skönt att vi fick ett bra kvitto på det. Vi släpper inte till mycket i spelet utan puck. Dock har vi en del kvar att jobba på i spelet med pucken och framförallt på hur vi tar oss ur egen zon. Nu får vi träna några dagar och sedan får vi ett riktigt bra test i var vi står när vi möter Björklöven på fredag, sammanfattar tränare Anders Näverlind.

Matchfakta:
Resultat: 2-5 (1-3, 0-0, 1-2)
Skott: 24-31 (9-13, 5-6, 10-12)
Målen:13:01 0-1 Viktor Burman (Oskarsson), 18:12 1-1 Linus Håkansson, 18:35 1-2 Gustav Grundström (Hedlund, Blom) 19:43 1-3 T.J Sneath (Maersk, Karlsson), 41:35 (PP1) 2-3 Martin Krasnican, 51:38 2-4 Jonathan Tellström (Burman, Blom), 59:03 (ENG) T.J Sneath (Warg)