Norberg ansluter från Björklöven

Vännäs HC och Björklöven är nu överens om att forwarden Emil Norberg lånas ut till VHC till att börja med under en månads tid.

Den 20-årige Lövenprodukten Emil Norberg fick chansen i Björklövens a-lag redan säsongen 16/17, då det blev fyra inhopp och en poäng. Totalt har det blivit 68 matcher för den storväxte powerforwarden i HockeyAllsvenskan med Björklöven. Under förra säsongen var han också utlånad till VHC under 11 matcher, där han svarade för fem poäng (4+1). I Björklöven J20-lag blev det hela 41 poäng på 15 seriematcher.

Nu står det klart att Norberg återvänder till VHC under en månads tid, till att börja med.

– Vill börja med att tacka Björklöven och Per Kenttä för denna möjlighet. Emil är en enormt driven hockeyspelare, med en grym fysik och som sprider god energi på och utanför banan. Dessutom har han visat att han kan leverera poäng, säger klubbdirektör Erik Åström.

Emil Norberg om utlåningen.

– Jag ser verkligen framemot att komma ut till Vännäs igen. Jag behöver få spela matcher för att fortsätta att utvecklas och då känns detta som en väldigt bra lösning. Dessutom spelar några av mina vänner där. Även fast jag kommer från Björklöven kommer jag inte tro att jag får något gratis, utan måste jobba precis lika hårt som alla andra, om inte ännu hårdare.

Norberg ansluter till laget redan till torsdagens träning och kommer bära nr 81 i den svartgula tröjan.