Stabil seger av Vikings – första nollan för Robin

Nybro Vikings fortsätter att vinna. På söndagskvällen kom fjärde raka segern när Hanhals betvingades med 4–0.

Fjolårssuccén Hanhals var inte på några sätt dåliga i Liljas Arena. Det var bara så att Nybro Vikings var ett snäpp på alla plan. Ett stabilt Vikings körde över Hanhals i den första perioden och hade en 20-ledning efter 20 minuter. Målen gjordes av Daniel Håkansson (klapp-klapp-spel med Markus Palmberg och Otto Henell) och Kalle Hult (styrning framför mål).

Vi borde ha gjort något mer mål i första perioden, men det var jag mest nöjd med var att vi inte bjöd på någonting, säger Vikingstränaren Mikael Tisell.

Hanhals kom ut hårt i den andra perioden, men Vikings hade en hög lägstanivå och lät aldrig gästerna dominera spelet. I stället kunde målkungen Sebastian Borg prickskjuta in 30 i powerplay.

Jag tycker ändå att vi var skarpa och fortsätta att spela. Sedan var det viktigt att vi utnyttjade vårt powerplay, säger Tisell.

Snajpern Sebastian Borg stängde matchen defintivt när han sköt in 40, 18 sekunder in i den tredje perioden. I slutskedet av matchen handlade det om att försöka hjälpa Vikings målvakt Robin Johansson att hålla sin första nolla i klubben och det gick vägen.

Man kan säga att Robin har jobbat ihop till den där nollan. Han skulle ha haft någon till om vi inte hade bjudit på en del onödiga.

Centern Alfred Andersson fick utgå efter att fått en puck på pannan, men enligt Mikael Tisell ska det inte vara någon fara större på taket.

Som jag har förstått det så ska det inte vara något långdraget, även om det såg otäckt ut när det hände, säger Mikael Tisell.

Nybro VikingsHanhals 4–0 (2–0, 1–0, 1–0)

Målen: 10 (08.36) Daniel Håkansson (Markus Palmberg, Otto Henell), 20 (14.41) Kalle Hult (Rasmus Johansson, Robin Wengdahl), 30 (29.01) Sebastian Borg (Linus Olsson, Fredrik Strömgren) spel fem mot fyra, 40 (40.18) Sebastian Borg (Fredrik Strömgren, Fabian Ilestedt), spel fem mot fyra.

Skott: 29–17 (14–1, 7–9, 8–7)

Domare: Robin Karlsson.

Publik: 1 403.

Halva Potten: Lottnummer: 1 628. Vinstsumma: 4 450.