Seger i Kalix

Vännäs HC besegrade Kalix på bortaplan med 4-3 efter förlängning.

Vännäs inledde matchen starkt och kunde också gå upp i ledning efter en stark prestation av Kevin Weiskog. Ett resultat som står sig perioden ut.

Publiken hann knappt bänka sig i den andra perioden innan Kalix kvitterade till 1-1. Kalix fortsätter att skapa oreda och ca sju minuter in kan de också ta ledningen. VHC ville dock annorlunda och kommer igen efter målet. Och när bortalaget så får ett läge med en man mer på banan efter en Kalixutvisning kan Johan Warg vackert styra in pucken efter en fin framspelning av Jonathan Dobos.

Den tredje perioden blir ett ställningskrig och matchen ser allt mer att gå till förlängning. Men av någon outgrundlig anledning får Kalix en straff efter att domaren tyckte att VHC blockerade pucken i målgården, en straff som Johan Pettersson vackert kan sätta. I slutet av matchen tar Vännäs ut målvakten i jakten på en kvittering och matchen ser ut att rinna VHC ur händerna, men med två sekunder kvar kliver Oscar Tellström fram och kvitterar.

I förlängningen får Kalix en utvisning och i spel 4 mot 3 kliver Oscar Tellström fram igen, efter en framspelning av Noah Corson, med ett vackert skott och avgöra matchen.

– Vi jobbar hårt hela vägen in i mål och kommer tillbaka två gånger. Det känns otroligt bra så klart att få nypa en match i sudden, i dag var laget verkligen värda det, säger tränare Anders Näverlind.

Matchfakta:
Resultat: 3-4 (0-1, 2-1, 1-1, 0-1)
Skott: 29-31
Målen VHC: 13:43 0-1 Kevin Weiskog (Jonathan Dobos, Gustav Nilsson), 28:48 (PP1) 2-2 Johan Warg (Jonathan Dobos, Alexander Sunnefors), 59:58 3-3 Oscar Tellström (Emil Norberg, Jesper Wikström), 62:15 (PP1) Oscar Tellström (Noah Corson, Jesper Wikström)
Utv Kalix 5×2, VHC 4×2