Seger mot Kiruna

Vännäs HC tog en skön seger mot tabellfemman Kiruna IF med 6-4, där Elias Lustig gjorde sista målet i öppen kasse och Oscar Tellström svarade för fyra poäng.

Vännäs HC fick dock värsta tänkbara start då Simon Thynis skott styrde in via en Vännäsback skridsko i mål redan efter 49 sekunder. Vännäs kommer dock tillbaka snabbt och kan gå upp till en 3-1-ledning innan perioden är över, efter två mål av Alexander Sunnefors och ett av Oscar Tel

lström.

I den andra perioden är det åter Kiruna som börjar bäst och kan reducera i powerplay. När VHC får läge i PP så kan de återigen utöka ledningen efter ett distinkt skott av Robin Johansson.

I den tredje perioden tror de flesta att matchen är avgjord när Oscar Tellström skjuter in 5-2, men Kiruna vill annorlunda och reducera två gånger om. I slutet av matchen jagar Kiruna en kvittering och tar ut målvakt, men istället är det Elias Lustig som kan avgöra matchen och VHC vinner med 6-4.

Matchfakta:
Resultat: 6-4 (3-1, 1-1, 2-2)
Skott: 29-34
Målen VHC: 1-1 Alexander Sunnefors (Oscar Tellström, Alexander Karlsson) 2-1 Alexander Sunnefors (Oscar Tellström, Joakim Törnqvist), 3-1 Oscar Tellström, 4-2 (PP1) Robin Johansson (Joakim Törnqvist), 5-2 (PP1) Oscar Tellström (Jesper Wikström, Viktor Burman), 6-4 (SH1) (ENG) Elias Lustig (Henrik Edström, Viktor Burman)
Utv VHC 6×2 min, KIF 6x2min