Förlust i Boden för Vännäs.

Vännäs HC föll borta mot Boden med 2-5.

Boden började matchen klart bättre och kunde också göra det första målet i matchen efter ca nio minuter in. Efter målet lyfter VHC upp spelet och kommer mer och mer in i matchen och får också utdelning efter dryga fjorton minuter då Pontus Blom skjuter sitt första mol för säsongen.

I den andra perioden rivstartar Boden och kan åter ta ledningen redan efter två minuter. Boden fortsätter skapa farliga lägen och kan utöka.  Efter målet får Boden en utvisning och VHC går får en reducering, men istället kan Boden utöka ledningen. VHC ger inte upp och skapar en hel del farliga lägen, men Bodenmålvakten radar upp ett par riktigt svettiga räddningar. Men innan perioden är över kan VHC reducera.

I den sista perioden tar dock hemmalaget över mer och mer och kan efter fem minuter punktera matchen efter ett slarvigt byte från bortalaget.

Matchfakta:
Resultat: 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
Skott: 40-24 (15-8, 10-11, 15-5)
Målen VHC: 1-1 (14:10) Pontus Blom (Oscar Tellström, Viktor Burman) 4-2 (39:12) Emil Norberg (Viktor Frank, Joakim Törnqvist)
Utv BHF 8×2 min, VHC 5x2min