Vännäs byter tränare: ”Tvungna att få till en förändring”

Anders Näverlind lämnar sin tränarroll i Vännäs HC och han ersätts av Jesper Jäger. 

Anders Näverlind kom till Vännäs HC som assisterande tränare inför säsongen 16/17 och tog över som huvudtränare inför denna säsong.

– Jag vill tacka Anders för sin tid. Han har varit med att bygga upp den sportsliga biten i föreningen och är en sann föreningsmänniska som har lagt ner sin själ i förening, och jag har verkligen uppskattat att samarbeta med honom och jag hoppas att jag får göra det fler gånger i framtiden, men vi kände att vi var tvungna att få till en förändring efter att de sportsliga resultaten uteblivit. Dock ska ingen ensam skugga falla över Anders, säger klubbdirektör Erik Åström.

Ny tränare blir istället Jesper Jäger, som kommer senast från tre säsonger som assisterande tränare i Björklöven i HockeyAllsvenskan. Utöver det har han även varit assisterande tränare i Lugano i Schweiziska högstaligan under en säsong. Som spelare har han 12 säsonger i Björklöven, varav två i SHL och han har även spelat en säsong i Timrå i SHL.

– Vi är glada att vi kunnat knyta till oss Jesper Jäger. I processen kring rekryteringen kändes det väldigt bra med honom och med Jesper och Alexander Sundström får vi två tränare som har en enorm rutin från hockeyn, och som brinner för spelarutveckling, avslutar Erik Åström.

Kontraktet med Jesper Jäger gäller för säsongen ut.