Tranås arrangerar 6-nationsturnering för Damkronorna 5–8 feb

Som vi tidigare informerat om arrangerar Tranås AIF en 6-nationsturnering för Damkronorna den 5–8 februari 2020.

Vi behövde en medarrangör för att kunna sy ihop detta stora evenemang, då det krävdes två arenor och tillräckligt med omklädningsrum. Vi ställde frågan till Eksjö HC och Eksjö kommun och fick ett stort JA från båda parter. Det innebär att matcherna kommer spelas både i Stiga Arena i Tranås och Storegårdshallen i Eksjö. Evenemanget stöttas av Tranås Kommun och Eksjö Kommun. Det ska bli kul att samarbeta med Eksjö HC kring detta arrangemang.

Deltagande länder är Sverige, Finland, Tjeckien, Schweiz, Tyskland och Ryssland. Det kommer att spelas nio landskamper under fyra dagar med start onsdagen den 5 februari. Vi ser fram emot damhockey på högsta nivå mellan dessa europeiska lag.

Turneringen spelas i två grupper med vardera tre lag i Tranås och tre lag i Eksjö för att sedan spela alla placeringsmatcher under finaldagen i Tranås.

Vi hoppas att detta evenemang ska dra mycket publik till Stiga Arena och Storegårdshallen och till Tranås och Eksjö som städer. Vi kommer satsa mycket på att marknadsföra turneringen till hockeyklubbar runt om i regionen och också ge en extra möjlighet för våra sponsorer att synas.

Vi vill rikta ett stort tack till Badhotellet i Tranås, Eksjö Stadshotell och Vaxblekaregården i Eksjö för möjligheten med boende och mat!

Vi ska ge lagen de bästa förutsättningarna för att kunna lyckas och prestera på topp och ser verkligen fram mot detta evenemang då vi får möjlighet att promota tjejhockeyn lite extra.

Spelschema

Onsdag, 5 februari 2020
18.00: Ryssland – Sverige (Stiga Arena, Tranås)Köp webbsändning
18.00: Finland – Tyskland (Storegårdshallen, Eksjö) – Köp webbsändning

Torsdag, 6 februari 2020
18.00: Sverige – Tjeckien (Stiga Arena, Tranås) – Köp webbsändning
18.00: Tyskland – Schweiz (Storegårdshallen, Eksjö) – Köp webbsändning

Fredag, 7 februari 2020
18.00: Tjeckien – Ryssland (Stiga Arena, Tranås) – Köp webbsändning
18.00: Schweiz – Finland (Storegårdshallen, Eksjö) – Köp webbsändning

Lördag, 8 februari 2020
12.00 Match om 5-6 plats (Stiga Arena, Tranås) – Köp webbsändning
15.30 Match om 3–4 plats (Stiga Arena, Tranås) – Köp webbsändning
19.00 Final (Stiga Arena, Tranås) – Köp webbsändning

Bilder från 2017