fre 13 mar 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag HCF -
fre 13 mar 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag ORS -
fre 13 mar 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag MUN -
fre 13 mar 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag TYR -
fre 13 mar 19:00
Hockeylag BÄC -
Hockeylag OSB -
fre 13 mar 19:00
Hockeylag MJÖ -
Hockeylag VÄN -
fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
fre 13 mar 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag IFK -
fre 13 mar 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag NAC -
fre 13 mar 19:00
Hockeylag ÅSH -
Hockeylag JÄR -
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag ORS -
Hockeylag SUR -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag MUN -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag HCF -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag MJÖ -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag BÄC -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag OSB -
Hockeylag VÄN -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag IFK -
Hockeylag ÅSH -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag JÄR -
Hockeylag HAN -
sön 15 mar 16:00
Hockeylag NAC -
Hockeylag HIF -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag MUN -
Hockeylag ORS -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag MAL -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag HCF -
Hockeylag HAL -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag BÄC -
Hockeylag BOR -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag MJÖ -
Hockeylag OSB -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag VÄN -
Hockeylag TYR -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag HAN -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag IFK -
Hockeylag JÄR -
ons 18 mar 19:00
Hockeylag ÅSH -
Hockeylag NAC -
sön 22 mar 16:00
Hockeylag HCF -
Hockeylag ORS -
sön 22 mar 16:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag HAL -
sön 22 mar 16:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag MUN -
sön 22 mar 16:00
Hockeylag OSB -
Hockeylag TYR -
sön 22 mar 16:00
Hockeylag MJÖ -
Hockeylag BÄC -
sön 22 mar 16:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag JÄR -
sön 22 mar 16:00
Hockeylag ÅSH -
Hockeylag HAN -
sön 22 mar 17:00
Hockeylag VÄN -
Hockeylag BOR -
sön 22 mar 17:00
Hockeylag IFK -
Hockeylag NAC -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag SUR -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag ORS -
Hockeylag MAL -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag MUN -
Hockeylag HCF -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag MJÖ -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag OSB -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag BÄC -
Hockeylag VÄN -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag IFK -
ons 25 mar 19:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag ÅSH -
ons 25 mar 19:40
Hockeylag NAC -
Hockeylag JÄR -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag MUN -
Hockeylag MAL -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag ORS -
Hockeylag HAL -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag HCF -
Hockeylag SUR -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag BOR -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag OSB -
Hockeylag BÄC -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag VÄN -
Hockeylag MJÖ -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag IFK -
Hockeylag HIF -
fre 27 mar 19:00
Hockeylag JÄR -
Hockeylag ÅSH -
fre 27 mar 19:10
Hockeylag NAC -
Hockeylag HAN -
sön 29 mar 16:00
Hockeylag SUR -
Hockeylag ORS -
sön 29 mar 16:00
Hockeylag MUN -
Hockeylag HAL -
sön 29 mar 16:00
Hockeylag HCF -
Hockeylag MAL -
sön 29 mar 16:00
Hockeylag MJÖ -
Hockeylag BOR -
sön 29 mar 16:00
Hockeylag ÅSH -
Hockeylag IFK -
sön 29 mar 16:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag JÄR -
sön 29 mar 16:00
Hockeylag HIF -
Hockeylag NAC -
sön 29 mar 17:00
Hockeylag VÄN -
Hockeylag OSB -
sön 29 mar 19:00
Hockeylag BÄC -
Hockeylag TYR -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag ORS -
Hockeylag MUN -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag SUR -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag HAL -
Hockeylag HCF -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag BÄC -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag OSB -
Hockeylag MJÖ -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag VÄN -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HIF -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag JÄR -
Hockeylag IFK -
ons 01 apr 19:00
Hockeylag NAC -
Hockeylag ÅSH -

Väsby tog fjärde raka mot Hudik

Väsby avgjorde toppmötet mot Hudiksvall redan i den första perioden. Den vanns med hela 4-1 och lade grunden till en seger som dock till slut satt hårt åt efter en stundtals hård press av Hudiksvall i början av den sista perioden. Närmare än 4-5 kom dock aldrig hemmalaget och Väsby är därmed klara topp tre i serien vilket innebär minst spel i playoff 2. Som grädde på moset gick laget även förbi Borlänge och upp i serieledning med en match mer spelad än serietvåan.

– Vi gör tillräckligt ikväll säger tränare Viktor Tuurala. Första perioden blir matchens nyckel, det är där vi gör skillnaden. Vi är skärpta framåt och skapar en kudde. Andra är vi inte riktigt nöjda med, tappar i kvalitet och fart. I tredje är vi bra i egen zon och löser uppgiften till slut.

Holmgång och målkavalkad kan man kalla matchen i Glysishallen under matchens första fyrtio minuter. Åtta mål föll under dessa explosiva spelminuter som svängde friskt mellan två offensiva lag. Den sista akten blev mer tillknäppt med ett jagandes Hudiksvall mot ett hårt kämpandes Vilda Väsby.

Hudiksvall startade annars matchen klart bäst. Laget hade såväl spelet som chanserna där Edvin Olofsson stod för en grym plockning i matchens andra minut och där Hudiksvall träffade innerstolpen sekunder efter.

Men trots det fina hemmaspelet så var det Väsby som efter drygt tio minuter in i matchen tog ledningen. Det kom nästan som en blixt från en klarblå himmel. Jonathan Rodensjö och Manfred Ehlers samspelade sig fram längs kanten och sedan sköt Rodensjö ett snabbt skott som målvakten inte hann stänga igen på.

Målet blev startskottet på en fin sista halva av den första perioden från Väsbys sida. Det var finurligt, det var vackert och det smällde när Väsby drog ifrån i målprotokollet.

Utökningen i matchens tolfte minut var rasande elegant. Elliot Lorraine, Christoffer Gozzi och Johannes Nilsson stod för ett klapp-klapp lir som fick tankarna att gå tillbaka till Sovjets storhetstid under åttiotalet. Pucken gick som på ett snöre mellan trion och där Johannes Nilsson till slut spelade in pucken i en tom kasse.

Johannes Nilsson som mest agerat framspelare under Allettan hade verkligen målaptit ikväll. Mindre än fem minuter efter sitt 0-2 mål smällde han även in 0-3 efter ett rykande hårt och välplacerat skott som satt över målvaktens vänstra axel och raka vägen upp i krysset.

Efter den målkavalkaden från Väsbys sida fick även hemmalaget möjlighet att hitta nätet. Endast halvminuten senare tappade Väsby i markeringsarbetet och tillät Hudiksvalls Henrik Marklund åka sig fri och distinkt trycka in reduceringen till 1-3 i krysset.

Men Väsby skulle ändå få sista ordet i perioden när laget rullade upp hemmalaget ännu en gång och där Felix Dahlgren tog hand om returen efter Christian Holmblads avslut och satte utökningen till 1-4 endast decimeter från mållinjen.

Inför den andra perioden bytte Hudiksvall målvakt. Laget behövde en nytändning och fick även den starten som de så väl behövde. Nu var det också Hudiksvall som fick utdelning på sina lägen och där det första målet i perioden blev något som målvakt Edvin Olofsson nog inte är speciellt nöjd med att släppa förbi sig. Det var en nämligen en dragare från ganska långt håll som letade sig förbi hans plock.

Målet gav energi till Hudiksvall som blev tunga att hantera i Väsbys zon för ett tag. När laget även tryckte in 3-4 i den femtonde minuten via ett kanonskott från nära håll som tog vägen via ribban och in kändes det som att Väsby var på väg att tappa matchen.

Ett missat Väsbybyte i slutet av perioden och där Hudiksvall kunde storma fram i ett fyra mot två läge hade kunnat blivit kostsamt. Istället blev det kanske matchavgörande eftersom Hudiksvall schabblade bort det fina läget och där Väsby istället kunde kontra och där de två sent inkomna Väsbyspelare på isen istället stod ensamma uppe vid blå. Nick Hedemyr uppfattade det, passade pucken till Anton Rask som ensam med målvakten inte gjorde några som helst misstag utan satte 3-5 strax ovanför benskydden och in vid sidan.

Väsby kunde dock inte segla i medvind speciellt länge på det i den sista perioden eftersom Hudiksvall elegant utnyttjade ett tre mot ett läge redan efter en dryg minut spelad och satte 4-5 på resultattavlan.

Mindre än halvminuten senare var laget på vippen att även kvittera Väsbys ledning men friläget stöttes strax utanför Edvin Olofssons vänstra stolpe.

Väsby lyckades bryta Hudiksvalls press vid ett fåtal gånger under den första halvan av perioden men laget trycktes ändå ner i egen zon gång efter annan. Till slut kände sig tränarduon Tuurala och Petterson nödgade att ta till en timeout för att försöka få stopp på hemmapressen.

Det gav också en lyckad effekt. Det passiva Väsby förbyttes till ett mer aggressivt Vilda Väsby och då blev det istället Hudiksvall som tappade i defensiven.

Christoffer Gozzi och Elliot Lorraine fick varsina jättelägen att avgöra matchen på men nu var det inbytta målvakten Oliver Tornefeldts tur att briljera. Han gav sina lagkamrater möjlighet att stanna kvar i matchen och när Väsby drog på sig en utvisning i slutskedet av matchen blev det svettigt för Väsby.

Allettans bästa lag i numerära överlägen ställdes mot Allettans bästa lag i numerära underlägen. Men även från den duellen gick Väsby segrandes ur. Laget krigade stenhårt, vann lösa puckar och gav aldrig hemmalaget möjlighet att kvittera.

Spelarna i Väsby fick istället skrika ut sin segerglädje efter sextio spelade minuter och kunde glatt konstatera att Hudiksvall för fjärde gången denna säsong fått finna sig i att stå som förlorare efter en match mot Väsby Hockey.

Grisligan

Johannes Nilsson höll hov i Glysishallen och dominerade vid i princip varje gång han var inne på isen. Kvällens stora gigant och han river ner tre grisar från prishyllan.

Två grisar tilldelar jag hårt krigande backen Oliver Horrsell som spelade många minuter ikväll och gjorde det rejält, distinkt och helt enkelt väldigt bra.

Sista grisen tilldelas Christoffer Gozzi som ikväll var tillbaka i gammalt gott slag och presterade väldigt bra tvåvägsspel matchen igenom.

Extra omnämnanden vill jag även skänka till Felix Dahlgren, Jonathan Rodensjö, Robin Karlsson samt till Martin Liljekvist som stack ut något från ett idogt kämpandes Väsbykollektiv.

// Krister Holmgren

Foto: Mårten Erixzon