Bois till playoff 3!

Det var kamp om varenda millimeter. Det var tätt, det var tufft, det var jämnt. Det var munhuggningar, men också snygga individuella prestationer. Det var två försvarsstarka lag som spelade ruskigt disciplinerat men inte utan finess. Men i slutändan så var det Bois som var det starkaste laget i mötet med Östersund, och med 2-1 i matchen så vann Bois matchserien med 2-0 och är klara för playoff 3.

Redan under de första minuterna uppe i Östersund så sattes matchbilden som kom att gälla under de två playoff2-matcherna mellan Mariestad Bois och Östersunds IK. Tight försvarsspel över hela banan där det var svårt att spela sig till riktigt bra lägen, utan det var starka individuella prestationer som krävdes för att lyckas skapa något hett. Så såg det också ut i den första perioden där Östersund startade i väldigt högt tempo och var det något spelförande laget inledningsvis genom att sätta hög press på hemmalaget. Efter några minuter så började dock Bois hitta vägar förbi den höga checkingen och det var Bois som höll i taktpinnen. Det första läget har dock Bois då med en styrning som smiter någon centimeter utanför. Östersunds två chanser i perioden med avslut från nära håll mitt framför kassen är dock de vassaste, men Sandberg visar att han är en toppmålvakt i ettan.

I den andra perioden inleds jämnt med var sin styrning som kunde ha gett ledning för respektive lag, men Östersunds går utanför medan Bois räddas fint av Robin Christoffersson i Östersundsmålet. Men 8 minuter in så kommer 0-1. Niklas Nilsson får pucken på blå, går i sidled för att komma förbi en skottäckande Boisare och lägger in den på mål där Tobias Sandberg är skymd vilket gör att pucken kan hitta in under benskyddet på Boismålvakten. Efter det är Bois lite illa ute och Östersund är nära att utöka till 0-2 efter en retur, och då tar Andreas Appelgren timeout. Efter det får Bois ihop det lite bättre och är nära att kvittera ett par gånger om. Såväl Philip Elgestål som Lucas Jidenius bryter in framför kassen och avslutar från nära håll, dock utan att hitta rätt.

Det var ett hemmalag med kniven mot strupen som äntrade isen till den tredje perioden. Men Bois har gjort genomgående bra tredjeperioder denna säsong och så också denna gång. Man vänder nämligen matchen med två mål genom Lucas Jidenius som gjorde en riktigt kanonmatch för hemmalaget. Vid 1-1 touchar han pucken i mittzonen så den passerar Östersundsbacken så han får ett halvt friläge. Och det läget utnyttjar han effektivt genom att hitta en lucka på målvaktens plockhandssidan. Då hade 6 minuter gått och med lika mycket ytterligare spelat av tredje så gjorde han också 2-1. Han vinner en kamp i sarghörnet och kommer loss med pucken och bryter in framför kassen och drar in en backhand i bortre hörnet. Då lyfta taket på Mariehus arena! Ett mäktigt publiktryck under hela matchen blev till ett crescendo som nog hördes ända bort till ett semestrande Skövde.  Efter det spelar Bois effektivt av matchen, Östersund matchar sin duktiga förstafemma med bröderna Wernersson Libäck och Elias Bjuhr stenhårt men de orkar inte ta sig igenom ett solitt Boisförsvar och Bois vinner matchen.

Det var inte något skönspel i beteckningen snygga passningskombinationer fram till öppna mål, men det var kamp, jämnt och slutspelshockey i 60 minuter och det var verkligen i publikens smak det med. Stora plusset i dagens match till publiken som gjorde säsongens bästa match! Men på isen var Lucas Jidneius banans kung, inte bara för målen utan också för att han var den som skapade klart mest hela matchen. Även Tobias Sandberg gjorde en stormatch.

I och med segern är Bois klara för playoff 3. Vilka Bois får möta där bestäms på söndag först, men det vi vet är att det blir en bortamatch på tisdag och hemmamatch på fredag och eventuellt tredje avgörande blir också hemma på lördag. Detta då Bois kommer att vara rankat bland de tre lag som får hemmaplansfördel. Så här ser rankingen ut i nuläget (de tre första väljer bland de tre lägsta):