Thu 22 Apr Period 3
Hockeylag HHC 2
Hockeylag NYB 1
Thu 22 Apr Period 2
Hockeylag MAR 2
Hockeylag TRO 3
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag NYB -
Sat 24 Apr 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag HHC -

Jaeden Martin förstärker HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med ett nyförvärv. Det är backen Jaeden Martin som nu ansluter till laget. “En tung och fysiskt stark back som är väldigt bra i det defensiva spelet, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen.

 

Jaeden Martin kommer närmast från spel i HV71 J20 där han tillbringat den senaste säsongen och gjort 17 poäng på 44 matcher. Innan dess så har han spelat tre säsonger i IK Oskarshamn där han varit utlånad ifrån och nu har man kommit överens om en permanent övergång till HC Dalen för den fysiskt starka backen.

– Jaeden har varit utlånad från Oskarshamn till HV71 J20 vilket gjort att övergången dragit ut lite på tiden, så det känns skönt att vi nu lyckats nå en permanent övergång. Han är en fysiskt stark back och besitter kvaliteter i defensiven som kommer att lyfta oss och vi ser fram emot att se vad han kommer att uträtta i HC Dalen, säger Per Gustafsson.

Jaeden har under säsongen 2019-20 haft rollen som lagkapten i HV71 J20 men har även provat på seniorhockey då han varit utlånad till Dalen och gjort fem matcher för klubben.

 Jag trivdes riktigt bra i Dalen de tillfällen jag representerade laget under säsongen. Samtidigt så känner jag att jag vill vara med på resan som laget nu befinner sig på det känns som det är något riktigt bra på gång så det var ett ganska enkelt beslut för mig att ta. Om jag ska beskriva mig själv som spelare så är jag är en fysisk tvåvägsback med fokus på defensiven, säger Jaeden Martin.

Kontraktet gäller i 1 år.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen