Rasmus Sörgardt kommer hem till Väsby

Varmt välkommen tillbaka till Väsby Hockey kan vi ytterst glädjande få skriva till Rasmus Sörgardt. Backgeneralen är tillbaka i moderklubben igen efter att ha tillbringat en och halv säsong i Allsvenskan och Tingsryds AIF.

Den nivån har Rasmus klarat av alldeles galant och även fast det inte blev speciellt många offensiva poäng så bidrog Rasmus med såväl tyngd som fart. Det var också dessa egenskaper som han tidigare i Väsby putsade till och förfinade för varje säsong som spelades och som gjorde honom Allsvensk. I Hockeyettan är Rasmus dessutom även en poänggaranti där hans senaste säsong i Väsbytröjan gav honom imponerande 33 poäng på 38 matcher.

Rasmus Sörgardt är helt enkelt en backklippa. Att han dessutom är en egen produkt som kommer hem från Allsvenskan i sin fortfarande bästa ålder, så förstår nog alla att detta smakar alldeles förträffligt för alla som älskar Väsby Hockey.

Sportchef Tom Tärnström om Rasmus hemkomst.

– Oerhört glädjande att Rasmus väljer att komma hem och hoppa på den här satsningen vi gör. Han är en väldigt skridskostark och spelskicklig back som också kan nyttja sin storlek på ett bra sätt. Han har haft bra med speltid i Hockeyallsvenskan och det har självfallet utvecklat honom ytterligare sedan hans senaste sejour här. Med detta är också backbesättningen komplett och vi kan konstatera att det är en väldigt stark sådan vi besitter.

Rasmus fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/35640/rasmus-sorgardt