Lagbygget 2020-2021: Backar

Näst på tur att presenteras är två backar. Även denna gång är det en förlängning och ett nyförvärv.

 


# 71 Jesper Nordin

Född: 1996
Fattning: Left
Moderklubb: Hammarö HC

Vad tycker du om att fortsätta ännu ett år i Forshaga?
Känns väldigt bra, blir min tredje säsong i klubben nu och jag trivs hur bra som helst.

Vad förväntar du dig av den kommande issäsongen?
Eftersom vi missade kval förra säsongen så är väl det någonting man förväntar sig att vilja ta revansch på i år, även om det är en otroligt lång väg dit så måste det vara nån form av långsiktigt mål kan jag tycka.

Vad ser du mest fram emot med fyssäsongen?
Att den ska ta slut så att vi kan få gå på is någon gång, haha! Nej, men det känns som att vi skruvat upp fysen ordentligt inför i år. Fler pass i veckan och sen har vi plockat in två duktiga fyscoacher som jag tror kan hjälpa oss att lyfta en nivå till rent fysmässigt. “Tengan” har jag haft när jag var junior i Färjestad och den träningen vi körde då var väldigt bra och hockeyanpassad så jag har höga förväntningar!

Musik du helst lyssnar på?
Allt möjligt, beror lite på i vilket sammanhang det är men jag kan inte säga att jag ogillar nån genre direkt utan allt går väl hem mer eller mindre.

Förebild/Idol inom hockeyn?
Gillar Erik Gustafsson i Calgary (Chicago tidigare) pga hans rörlighet i skridskoåkningen, hans trygghet med pucken, samt hur bra han är på blålinjen i PP. Han har ett väldigt fint skott, framför allt direktskottet imponerar på mig.

Har du en lite oväntad färdighet du är bra på eller gillar utanför hockeyn?
Otroligt vass i köket och på golfbanan!

Forshaga IF om Jesper:
En viktig ledare både på och utanför isen som har gjort några säsonger i klubben och som fortfarande vill utvecklas och bli bättre.

 


Filip Norberg

Född: 2000
Fattning: Right
Moderklubb: Färjestad BK

Vad tycker du om att komma till Forshaga?
Jag tycker att det ska bli kul och samtidigt spännande att starta min seniorkarriär i Forshaga.

Vad förväntar du dig av den kommande issäsongen?
Jag förväntar mig att kunna utveckla mitt spel personligen och att vi som lag når de mål vi sätter upp för säsongen.

Vad ser du mest fram emot med fyssäsongen?
ASer mest fram emot att träffa grabbarna i laget och att tillsammans kunna dra igång säsongen redan i sommar.

Musik du helst lyssnar på?
Det är väldigt blandat, men det blir väl en del Eminem och Tjuvjakt.

Förebild/Idol inom hockeyn?
Niklas Lidström har alltid varit idolen som liten. Idag kollar jag mycket på Cale Makar.

Forshaga IF om Filip:
En intressant förstaårssenior som kommer närmast från Färjestads juniorer. Filip har varit med och känt på spel med oss redan under gångna säsongen och vi tror att han kommer passa in väldigt bra i vårt lagbygge.