Peter Nylander ny huvudtränare för Huddinge Hockeys A-lag

Huddinge Hockey har utsett Peter Nylander till ny huvudtränare för A-laget.

– Vi är mycket glada att Peter vill fortsätta sin tränarkarriär i Huddinge genom att ta över ansvaret för vårt representationslag, säger klubbchef Darryl Finnell.

Peter Nylander, som den senaste säsongen varit huvudtränare för Huddinges J20-lag och ansvarig för ungdomshockeyn, kommer kvarstå som ungdomsansvarig samt ansvara för klubbens camper. Efter en lång och framgångsrik spelarkarriär med bl a åtta säsonger i Elitserien och fyra år i KHL, kom Peter ifjol tillbaka till moderklubben Huddinge Hockey.

– Hans erfarenhet och hockeykunnande är välkänt. Peter är väldigt uppskattad av spelare, ledare och föräldrar med sitt lugn och han har lyft kvalitén på våra camper och vår ungdomsverksamhet, säger Darryl Finnell.

– Jag ser fram emot att ansvara för A-laget. Huddinges ambition går inte att ta miste på och det är en spännande utmaning att leda laget på vägen tillbaka till Hockeyallsvenskan. Jag har trivts väldigt bra som J20-coach och nu får jag möjlighet att följa några av mina spelare från J20 i deras fortsatta hockeyutveckling, säger Peter Nylander. Christopher From Björk kvarstår som assisterande tränare.

Peter Nylander är 44 år och har tidigare varit coach i både AIK:s A-lag och laget i J-20 Superelit. Parallellt med coachandet har Peter Nylander studerat sports management och företagsekonomi vid Södertörns Högskola och träningsmetodik på Bosön.

– Mikael Österblom hade ett år kvar på sitt kontrakt, men i de svåra tider som råder just nu valde han att fokusera till 100% på sitt företag, säger Darryl Finnell. Jag riktar ett varmt tack till Micke för det engagerade och framgångsrika arbete han utfört för klubben och laget. Mickes positiva och stödjande ledarskap är uppskattat och vi hoppas Micke kan komma tillbaka till klubben i någon roll, när han känner att tiden är mogen.