Meriterad forward gör comeback i grönsvart

Efter drygt 3,5 säsonger hos Köpings HC blir det till hösten comeback i Enköpings SK för den meriterade forwarden Johan Eek. På tisdagen skrev han på för två år med grönsvart.

För enköpingspubliken är Johan Eek knappast någon okänd spelare då han fram till säsongen 16/17 spelat drygt 4,5 säsonger i ESK-tröjan. Det var då en poängspruta av högsta rang som lämnade ESK och när han nu kommer tillbaka har han packat flyttlasset med imponerande 0,7 poäng i snitt per match på totalt 277 spelade matcher i Hockeyettan!

Med andra ord ett synnerligen tungt nyförvärv som går helt i stil med klubbens uttalade målsättning att, efter den gångna säsongens holmgång i serien, sikta på lite äldre och mer meriterade nyförvärv som komplement till fjolårets kvarvarande stomme.

Något som sportchef Alexander Edstein gärna stryker under när det gäller Johan.

— Med Johan får vi in precis den erfarenhet och rutin i truppen som vi söker. Han är en seriös kille med bra karaktär och driv toppat med en vass näsa för målchanser. Han har gjort det riktigt bra i Köping de senaste säsongerna och vi är mycket glada att ha honom tillbaka i ESK, säger Alexander.

ESK Hockeys lagbygge för säsongen 20/21 finns HÄR.

 

Johan Eek