Truppnytt 20/21: Rutinerad forward klar för Strömsbro

Som det tredje nyförvärvet till nästa säsong har vi den stora äran att få presentera Martin Naenfeldt! Eftersom han är en Gävlekille i grunden tycker vi att det är spännande att han väljer att vända hem efter några säsonger i andra ligor och länder. Han kommer senast från spel med Ringerike i den norska andraligan, där han mäktade med imponerande 60 poäng på 39 spelade matcher. Naenfeldt har trots sin ringa ålder (född 1996) redan stor erfarenhet av spel i Hockeyettan där han har representerat Hudiksvall HC i 82 matcher. Han har också hunnit med spel i Tyskland med SC Riessersee och har 4 SHL-matcher med Brynäs IF på sitt konto men till hösten kommer han klä sig i orange och blått.

Du kommer sätta på dig Strömsbrotröjan för första gången i Hockeyettan. Hur går tankarna kring det och vad var det som lockade?
– Jag har varit borta ganska länge och spelat nu så det känns rätt att komma hem och få lite stabilitet igen och att få vara på hemmaplan. Sen tror jag att det kan bli ett riktigt bra lag. Det är många som man känner sedan innan så jag tror att vi kan få en riktigt bra grupp.

Du har redan erfarenhet av att spela i Hockeyettan, då med Hudiksvall. Vad är dina förväntningar inför kommande säsong med Strömsbro?
– Jag har höga förväntningar, precis som alla runt laget har. Vi siktar på att ta både ett och två steg till från förra året och som det ser ut nu ser det riktigt lovande ut!

Vad kommer vi få se på isen från dig i vinter?
– Jag skulle vilja säga att jag är en rätt snabb spelare som åker mycket skridskor och jag kan förhoppningsvis hjälpa till att producera lite framåt, men jag vill samtidigt jobba hårt och vara lite jobbig att möta.

Dessa är sedan tidigare klara för spel med Strömsbro IF säsongen 2020/2021:
Målvakter
Alexander Flink
John Morelius

Backar
Nicklas Strid
David Deutsch
Viktor Svensson
Niklas Lindberg
Freddie Stömne

Forwards
Kim Persson
Jesper Åhlén Hedenström
Adam Lööf
Marcus Lindblom (Ny)
Victor Barrögård (Ny

Text: Elin Granebrandt