Truppnytt 20/21: Vi fyller på i defensiven med en Strömsbrobekanting

Det är dags att fylla på på backsidan och det gör vi med storväxte Lucas Gustavsson, född 1999. Han kommer senast från spel med Nyköpings SK där han gjorde 16 poäng på 34 spelade matcher i grundserien. Lucas har fått mycket av sin hockeyuppfostran i Brynäs och Valbo – och Strömsbro, då även han är en Gävlekille från början med Hille/Åbyggeby som moderklubb. Lucas har även 9 SHL-matcher med Brynäs IF på kontot. Varmt välkommen till Rallarbo, Lucas!

Du väljer att komma hem till Gävle igen och att skriva på för Strömsbro. Hur går tankarna kring det?
– Det är otroligt inspirerande att få sätta på sig Strömsbrotröjan igen, och det känns väldigt bra att komma hem. Dels för att laget har något riktigt bra på gång, men även att få spela på Testebo igen, som är platsen där jag till stor del formades som spelare i yngre ålder.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget till kommande säsong?
– Mina förväntningar på mig själv är att jag ska kliv framåt hela tiden och att hjälpa laget att uppnå de mål som sätts och förväntas. Förväntningarna på laget är och ska vara stora, vilket är underbart tycker jag!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad kommer vi få ser från dig i vinter?
– Min spelstil är väl främst att jag är en stor, offensiv back med bra skott och skridskoåkning. Jag ska förhoppningsvis kunna bidra med både mål och assist!

Dessa är sedan tidigare klara för spel med Strömsbro IF säsongen 2020/2021:
Målvakter
Alexander Flink
John Morelius

Backar
Nicklas Strid
David Deutsch
Viktor Svensson
Niklas Lindberg
Freddie Stömne

Forwards
Kim Persson
Jesper Åhlén Hedenström
Adam Lööf
Marcus Lindblom (Ny)
Victor Barrögård (Ny)
Martin Naenfeldt (Ny)

Text: Elin Granebrandt