HC Dalen värvar Henrik Neubauer

På forwardsidan förstärker Henrik Neubauer HC Dalen till den kommande säsongen.
”En riktigt vass högerskytt med bra poängutdelning och en härlig lirare”, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen.

 

Henrik Neubauer kommer närmast från Vienna Capitals där han representerat klubben i både EBEL och AlpsHL, förra året stod han för 37 poäng på 43 spelade matcher (23+14). Henrik har Sunne IK som moderklubb och har under sin juniortid representerat Färjestad som han har sex spelade SHL-matcher med.

-När hans namn dök upp så var vi inte sena med att höra av oss det är en högerskytt med bra skott och fart under skridskorna som vill någonting med sin ishockey så det känns kanon att det nu är klart. Vi har letat efter spetsspelare till offensiven och här får vi en ledande sådan vilket han inte minst visade senaste säsongen i Wienna Capitals, säger Per Gustafsson.

Henrik befinner sig nu hemma i Karlstad men ser fram emot en flytt ner till Jönköping och att få lära känna sina nya lagkamrater.

-Efter säsongen så sökte jag mig hemåt och Dalen var en av klubbarna som jag helst ville spela för. I Österrike så spelade jag tillsammans med Jesper Åkerman och vi kollade på en del av dalens matcher via datorn så lite koll har jag på klubben. Om jag ska beskriva mig som spelare så vill jag vara en ledande spelare och ta laget till vinster där två av mina styrkor är att jag är skridskostark och har ett bra skott.

FAKTA / NEUBAUER
Född: 970415, Sunne
Moderklubb: Sunne IK
Position: Forward
Skjuter: Höger
Längd / vikt: 184 cm / 86 kg

Tidigare klubbar: Sunne IK, Arvika HC, Färjestad BK, Forshaga IF, Dornbiner EC, EC Bregenzerwald, Vienna Capitals.

Piotr Arvidsson
Media och kommunikation
HC Dalen