PRESSMEDDELANDE från HHC: Hannes Lindström & Linus Hedman klar

Hudik Hockey har kommit överens med backen Hannes Lindström och forwarden Linus Hedman båda från Skellefteå AIK:s organisation. Föregående säsong noterades Linus för sju matcher i SHL för Skellefteå.

– Föreningen har de senaste säsongerna tagit ett stort kliv uppåt och för att fortsätta klättra behöver vi öka på träningsdosen och snäppa upp kvaliten ytterligare. Och för att klara av det behöver vi yngre spelare som är utvecklingsbara och som klarar av det. Och vi tycker Hannes och Linus passar mycket bra in där, säger Lars Lövblom, sportchef i HHC.

Totalt är 15 spelare, varav 11 förlängningar, klara för nästa säsong. För lagbygget gå in här; www.hockeyettan.se/hudikhockey/truppen/a-laget/

– HHC har de senaste säsongerna med kvalserien och minst Playoff 3 visat att de är snäppet under Hockeyallsvenskan och har en miljö som erbjuder spelare utveckling och det vill jag definitivt vara en del av. För någon vecka sen var jag till Hudiksvall för att hälsa på vilket gav ett mycket gott intryck. Dessutom känner jag Andreas Zetterman i laget så jag hade en bra bild klar för mig när jag skrev på, säger Linus Hedman, ny forward i HHC.

– Linus är ett energiknippe som gillar att göra det oväntade som jag tror har möjlighet att bli en publikfavorit på Glysis. Och Hannes är en stabil tvåvägsback med ett bra första pass, säger Lars Lövblom, sportchef i HHC.

– Med tanke på de sportsliga framgångarna på sistone utvecklas både spelare individuellt och laget vilket är viktigt för mig i början av karriären som jag är. Det skall bli kul att återförenas med Andreas Zetterman och det blir inte sämre att jag även får fortsätta spela med Linus, säger Hannes Lindström, ny back i HHC.

Övriga förändringar i truppen:

Alexander Pettersson har avböjt kontraktserbjudandet från HHC och har istället skrivit på för Borlänge. Vi alla inom HHC önskar ”Alex” ett stort lycka till och tackar honom för hans tid i Hudiksvall och HHC.

Tröjnumrerna för Hannes och Linus är ej ännu bestämda.

Linus Hedman (F)

Född: 2000-07-10

Vikt: 76 kg.

Längd: 170 cm.

Moderklubb: SK Lejon.

Övriga klubbar: Skellefteå J18, J20 & A-lag, Sverige U17, Piteå.

För mer information gå in HÄR (källa: eliteprospect.com)

Hannes Lindström (B)

Född: 2000-08-06

Vikt: 93 kg.

Längd: 189 cm.

Moderklubb: Skellefteå AIK.

Övriga klubbar: Skellefteå AIK J18, J20 & A-lag, SK Lejon, Piteå.

För mer information gå in HÄR (källa: eliteprospect.com)