Edwin Johansson återvänder till HC Dalen

På backsidan förstärker Edwin Johansson HC Dalen till den kommande säsongen.
“En ledande spelare både på och utanför isen som kommer få en stor roll hos oss framöver”, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen.

Edwin Johansson återvänder till HC Dalen till kommande säsong. Han kommer närmast från Vimmerby HC där stod han för 7 poäng på 40 spelade matcher (2+5). Edwin har HV71 som moderklubb där han spenderat sin juniortid.

– Fantastiskt kul att Edwin återvänder till oss, det är en kille från närområdet vilket är viktigt i sig. Edwin är en stor ledare både på och utanför isen och han kommer att få en stor roll i defensiven hos oss framöver. Han står för samma värderingar som vi gör vilket i sin tur gör att han faller in i ramen av vad vi söker och värdesätter hos spelare vi vill rekrytera till föreningen, säger Per Gustafsson.

Edwin Johansson ser fram emot att dra igång säsongen tillsammans med Dalen som han beskriver som en ung och driven trupp med höga förväntningar på säsongen.

– Hockeymässigt så gjorde jag en bra säsong i Vimmerby senast. Sen hörde Pelle av sig ganska tidigt och det kändes bra redan från början dels att få möjligheten att spela i Dalen igen och att komma närmre hem. Jag är en stabil tung back och mina främsta egenskaper ligger i defensiven. Ska bli kul att spela för Dalen igen laget är ungt och det är en driven grupp som har höga förväntningar på säsongen så det känns kul att vara tillbaka.

Kontraktet med Edwin Johansson gäller i ett år.

FAKTA / JOHANSSON
Född: 980911, Jönköping
Moderklubb: HV71
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 184 cm / 95 kg

Tidigare klubbar: HV71, HC Dalen, Västerviks IK, Vimmerby HC

Piotr Arvidsson
Media och kommunikation
HC Dalen