Stark spelare klar för ESK!

Den gångna säsongen var han yngst men definitivt inte minst i truppen. Nu har den 1,92 långa junioren Alexander Starck gjort klart med moderklubben Enköpings SK för den kommande säsongen.

På pappret är signeringen av Alexander Starck faktiskt ett nyförvärv för ESK men det känns inte riktigt så. I stort sett hela den gångna säsongen spelade han med grönsvart men med den stora skillnaden att han då var utlånad från Almtuna. Totalt blev det 35 matcher med ESK, två med Almtuna i Allsvenskan och fem med Almtuna J20 Elit förra säsongen.

Men nu är 19-åringen alltså tillbaka i sin moderklubb på riktigt. Senaste säsongen gjorde han ett så star(c)kt intryck att belönas med ett A-lagskontrakt men mot bakgrund att han sistaårsjunior så är han såklart också en tillgång för klubbens J20 Elit-lag om och när tillfälle ges.

Alexander är stor och stark och tvekar inte att utnyttja sina kilon på isen när tillfälle ges.

– Han gjorde en jättebra första säsong i Hockeyettan och visade att han blir att räkna meds framöver. Han har en uppoffrande spel med mycket energi och alltid med fart under skridskorna ihop med en fantastisk inställning och mognad i sitt spel. Sen är det ju såklart extra roligt att han är en ESK-spelare i grunden, säger sportchefen Alexander Edstein.

Kontraktet är skrivet på ett år.

 

ESK:s lagbygge säsongen 20/21 finns HÄR >>

 

 

Alexander Starck på Eliteprospects:

Full profil här >>