Hugo Rostedt ny forward i HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med forwarden Hugo Rostedt som närmast kommer från Nässjö HC. ”Vi behövde bredda truppen och Hugo är en ung spelare som vill något med sin hockey och har en karaktär som stämmer överens med våra värderingar.”, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen. (Photographer: Jonathan Persson – Swe Press Photo)

 

Hugo Rostedt kommer närmast från moderklubben Nässjö HC där han förra året stod för 13 poäng (8+5) på 26 matcher för A-laget, han spelade även ett fåtal matcher med Nässjös J20-lag. Innan dess har han även representerat Karlskrona HK där har han totalt åtta spelade matcher i Hockeyallsvenskan.

-Vi känner att vi behöver få in lite mer bredd i truppen vilket vi nu får när Hugo valt att ansluta till oss. Det är en ung spelare som vill något med sin hockey och just den biten är viktig i vår rekrytering. Samtidigt måste vi vara noga när vi väljer att värva en spelare som ska in i en trupp som redan börjat svetsas samman. Här känner vi oss trygga i Hugo då han delar sättet vi ser på hockeyn både på och utanför isen, säger Pelle Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen.

Hugo Rostedt om att få spela för HC Dalen kommande säsong:

-Det kändes som ett ganska naturligt val att välja spel med HC Dalen mycket med tanke på närheten till Nässjö och sen har jag ju hört lovord från spelare i laget. Förra säsongen så bröt jag fingret tidigt in på säsongen och det blev inte en säsong som jag kanske önskat. Nu känns det som en nystart och det ska bli oerhört kul att få köra igång igen. Skulle jag beskriva mig själv som hockeyspelare så är jag en tvåvägscenter med näsa för mål vilket jag hoppas kunna bidra med under kommande säsong.

För Per Gustafsson fortsätter arbetet med att få ihop ett så bra och slagkraftigt lag som möjligt tills säsongen drar igång igen. Lagbygget börjar formas men några platser är kvar att fylla bland annat ska en förstacenter in i truppen.

-Vi känner oss trygga med de spelare som valt att stanna och samtidigt så har vi värvat in ett par spännande namn till laget. Tidsmässigt så är det ingen stress för oss att fylla dom sista platserna utan vi är väldigt noga med killarnas personligheter vid rekryteringen. Dom ska vilja något med sin hockey och framförallt så ska dom vilja att spela för HC Dalen. Som det är just nu så ska det in en back sen är backbesättningen komplett. Vi söker även efter två forwards och en ny förstacenter och där är det ren spets vi söker efter hos alla tre, vilket gör att vi är oerhört noggranna och vi kommer heller inte att ta några förhastade beslut.

Kontraktet med Hugo är skrivet på ett år.

FAKTA / ROSTEDT
Född: 990909, Nässjö
Moderklubb: Nässjö HC
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 178 cm / 80 kg

Tidigare klubbar: Nässjö HC, Karlskrona HK, Kalmar HC

Piotr Arvidsson
Media och kommunikation
HC Dalen