Allsvensk forward till Väsby Hockey

Nästa forwardsförvärv kommer från allsvenska Karlskrona HK och det är med glädje som vi hälsar André Nordstrand varmt välkommen till Väsby Hockey.

 

André är en kraftfullt spelandes tjugotvååring som de fyra senaste säsongerna tillhört Karlskrona. De två första säsongerna spelade han i Superelit varav det sista som lagkapten och då han även vann den interna poängligan med 45 inspelade poäng på 44 matcher inklusive SM-slutspelet.

 

Framgången i juniorlaget gjorde att han även fick testa på några SHL-matcher (5 matcher totalt) och säsongen efter belönades André med allsvenskt kontrakt. Totalt har han spelat 78 allsvenska matcher vilket givit André värdefulla erfarenheter. I våras spelade André även i Allettan då han lånades ut till Blekingekollegan KRIF.

 

Sportchef Tom Tärnström om Andrés intåg i laget.

André är en powerforward som besitter en bra grundskicklighet och har en rakhet i sitt spel vi gillar och behöver. Han har haft möjlighet att spela vidare i Hockeyallsvenskan men känner att rollen han kommer att få här och vår satsning var mer tilltalande. I Hockeyallsvenskan har han haft en mer utpräglad defensiv roll men vi är övertygade om att även hans offensiva kvalitéer han visat tidigare i karriären kommer komma till sin rätt här i Väsby. Det är en spelartyp vi eftersökt och det känns jättebra att André väljer oss i konkurrens med flertalet andra bra klubbar.

 

Andrés fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/244647/andre-nordstrand

 

Foto: Staffan Lindbom (www.blt.se/sport)