HC Dalen värvar backen Lukas Fredin

HC Dalen har gjort klart med ett nyförvärv på backsidan. Det är Lukas Fredin, senast från Kitzbüheler EC som ansluter till klubben på ett ettårskontrakt. ”En ung offensiv back som vi kommer få användning av i vårt powerplay ”, säger Per Gustafsson, sportchef och tränare i HC Dalen.

 

Den 21-åriga backen Lukas Fredin har Karlskrona HK som moderklubb där han har två allsvenska matcher på meritlistan. Senaste säsongen så spelade han i AlpsHL och Kitzbühler EC och stod för 24 poäng (6+18) på 44 spelade matcher. Lukas blev den sista pusselbiten på backsidan som nu är spikad inför kommande säsong.

-Vi har under en tid letat efter en offensiv back som kommer att få en hel del speltid i powerplay. Det var väl egentligen den biten som vi kände att vi måste förstärka, vilket vi nu gör med Lukas i laget. Det är en ung offensivt skicklig back med bra skott som passar in i laget och fyller den sista luckan då vi nu har spikat backuppsättningen inför kommande säsong, säger Per Gustafsson.

Fredin om att få komma till HC Dalen och förväntningarna inför säsongen.

-Jag trivdes väldigt bra utomlands förra säsongen men under rådande omständigheter så blev Sverige ett allternativ igen. Jag har enbart hört bra saker om tränarduon och Dalen som förening är en bra språngbräda om man vill framåt i karriären så det var ett enkelt val att skiva på för Dalen. Jag vill beskriva mig själv som en offensiv spelare med  bra skot som gillar att följa med upp i anfallet samtidigt som jag bidrar med en defensiv trygghet. Jag har höga förväntningar inför säsongen där målsättningen självklart är att först ta en plats i allettan och sen tar vi det därifrån.

Kontraktet med Lukas Fredin gäller i ett år.

FAKTA / FREDIN
Född: 990117, Karlskrona
Moderklubb: Karlskrona HK
Position: Back
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 184 cm / 88 kg

Tidigare klubbar: Karlskrona HK, Vännäs HC, Tingsryds AIF, Malmö Redhawks, Kallinge/Ronneby IF, Kitzbühler EC

Piotr Arvidsson
Media och Kommunikation
HC Dalen