Truppnytt 20/21: Strömsbro värvar hem storväxt forward

Det första nyförvärvet, som presenterades i gårdagens presskonferens, kallar vi hem från Lindlöven. Han är, så klart, en kille från trakten med Skutskärs SK som sin moderklubb. 23 årige Erik Broman spenderade sin juniortid i Brynäs IF där han bland annat var kapten i både J18 och J20. När seniorkarrären tog vid flyttade han vidare till Visby/Roma, Valbo HC och nu senast Lindlövens IF. Han har även hunnit med 18 SHL-matcher för Brynäs IF.

Du har en del erfarenhet av spel i Hockeyettan och nu vänder du hem till Gävle igen. Vad tänker du om det?
– Den första säsongen var rätt tuff, att acklimatisera sig till seniorhockeyn, men sen har jag haft två väldigt bra säsonger spelmässigt borta i Lindlöven. Jag har fått spela väldigt mycket och haft en offensiv roll där jag gjort lite poäng och sådär. Det jag tar med mig är väl just det offensiva, och kanske bygga på det lite mer och producera mer. Det blir ett offensivt bra lag och många roliga spelare att spela med så det ska bli väldigt kul faktiskt.

Ja, det är ju några som du har spelat med tidigare i till exempel juniorlagen
– Ja, precis. Det är många killar man känner igen och det är väl det som gör att det ska bli jäkligt kul. Det känns tryggt att komma till ett ställe där man känner många.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Från grunden är jag en center, jag tycker själv att jag är en tvåvägscenter. Jag gillar att ha mycket puck, framförallt i anfallszon, och få vara lite kreativ där.

Hur går tankarna kring nästa säsong?
– Det blir en spännande säsong. Jag hoppas att vi kommer ihop som lag och tar oss långt. Med tanke på hur lagbygget ser ut nu så tror jag att vi har väldigt stora chanser att gå väldigt långt. Det är det som lockar mig väldigt mycket också!

Dessa är sedan tidigare klara för spel med Strömsbro IF säsongen 2020/2021:
Målvakter
Alexander Flink
John Morelius

Backar
Nicklas Strid
David Deutsch
Viktor Svensson
Niklas Lindberg
Freddie Stömne
Lucas Gustavsson (Ny)
Axel Westlund (Ny)
Linus Bergander

Forwards
Kim Persson
Jesper Åhlén Hedenström
Adam Lööf
Marcus Lindblom (Ny)
Victor Barrögård (Ny)
Martin Naenfeldt (Ny)
Casper Evertsson
Krister Sundlöf

Text och foto: Elin Granebrandt