Kapten Rödskäggs avskedsord

Då var dagen kommen..

Dagen som känts så långt borta men ändå så nära.

Dagen då en plats i hjärtat för evigt blir tom och svår att fylla.

Dagen då en lång karriär tar sitt slut och jag lägger mina skridskor på hyllan.

Beslutet att kliva av har tagit lång tid att ta och det är med både en känsla av sorg och stolthet som jag idag meddelar att min tid i Mariestad Bois Hockey är över.

Jag har försökt att på något sätt summera min tid i Mariestad, men idag känner jag mig för en gång skull fåordig. Jag känner en sån enorm tacksamhet till föreningen som tog emot mig med öppna armar och som fostrat mig till den människa jag idag är. Hockeyn har gett mig minnen, glädje och vänner för livet.

Jag vill tacka ledare, spelare och supportrar för 13 fantastiska säsonger ihop. Jag vill tacka mina motspelare, funktionärer och alla eldsjälar där ute som alltid ställer upp. Jag vill tacka min familj och mina närmaste för all stöttning och all förståelse.

Många drömmer om en karriär högre upp i seriesystemen, det gjorde även jag i ung ålder. Med facit i hand hade jag dock inte gjort något annorlunda. Mariestad är klubben som ligger närmast hjärtat och det är med stolthet och tacksamhet jag nu avslutar min tid som hockeyspelare i landets finaste förening.

Med vänlig hälsning Filip Thörnqvist

#tillsammansärvibästiskaraborg