Samtliga 47 Hockeyettan-klubbar får grönt ljus av Licensnämnden

Idag fick Hockeyettans vice ordförande Ove Marklund beskedet från Svenska Ishockeyförbundet och Licensnämnden för Hockeyettan att alla de 47 föreningar som kvalificerat sig för spel i Hockeyettan har beviljats licens och är godkända för spel säsongen 2020/21.

– Beskedet är väldigt positivt även om säsongen blev hastigt avslutad beroende på Covid-19 pandemin. Speciella regler har gällt för föreningarnas egna kapital men Licensnämnden har skärp kravet på likviditet för att föreningarna ska klara genomföra kommande säsong fullt ut, säger Ove Marklund, vice ordförande i Hockeyettan.

– Viktigt nu är att föreningarna fortsätter sitt arbete med att bygga upp det egna kapitalet samt övriga licensvillkor som kommer att gälla per den 30 april 2021, avslutar Ove Marklund.

– Många av Hockeyettans medlemsföreningar har arbeta klokt och målmedvetet och byggt upp ett bra eget kapital som väl uppfyller Licensnämndens krav. Självklart finns utmaningar varför det är viktigt att vi tillsammans fortsätter utveckla ligan sportsligt och kommersiellt samt ekonomiskt, säger Ronnie Glysing, ordförande i Hockeyettan.

– Vår linje ligger fast att vi ska vara Sveriges bredaste och mest engagerande hockeyliga med hockey på riktigt, avslutar Ronnie Glysing.

För vidare information kontakta:

Ove Marklund, Vice ordförande Hockeyettan ove.marklund@hockeyettan.se mobil 070-622 24 25

Ronnie Glysing, ordförande Hockeyettan ronnie.glysing@hockeyettan.se mobil 070 – 960 01 10