Gurra och Wilmer vänder hem till ESK!

Under måndagskvällens livesändning släppte Enköpings SK äntligen nyheten att man lyckas värva hem sina två talanger Gustav Lindberg och Wilmer Lindblad. Båda två ansluter närmast från sina respektive allsvenska klubbar Södertälje SK och Vita Hästen HC.

Det har varit mycket viskande i korridorerna den senaste tiden sedan sportchefen Alexander Edstein i lokaltidningen Enköpings-Posten sagt att man kommer att presentera två nyförvärv från allsvenskan.

Och på måndagskvällens livesändning från lagets första ispass för säsongen släpptes äntligen “bomben” att de två egna talangerna Gustav Lindberg och Wilmer Lindblad båda två vänder hem från sina respektive allsvenska klubbar och förstärker moderklubben inför stundande säsong!

Gustav “Gurra” Lindberg kommer närmast från Södertälje men har förflutet både i Västerås och Linköpings organisation trots sin ringa ålder på 20 år. I Västeråströjan blev han snabbt en favorit hos de gulsvarta fansen då han i sin A-lagsdebut, i första bytet, utförde en spektakulär tackling.  Men 43 matcher och 14 poäng senare är det nog snarare han fina teknik snarare än de fysiska färdigheterna som VIK-fansen minns.

“Gurra” är nämligen en poängmakare och “sniper” av stor rang och den minnesgode kan exempelvis falla tillbaka till hans sista säsong i ESK-dressen, säsongen 14/15, då han producerade imponerande 71 (!) poäng på 30 matcher i J18 Division 1. På Allsvensk nivå har han noterats för 21 poäng på 84 matcher hos Västerås och Södertälje.

En av höjdpunkterna under sejouren i Västerås är också det mål han gjorde på bortais mot Karlskrona och som blev utsett till “veckans mål” av ligaorganisationen. Se målet här!

– Det känns bra! Det ska bli kul att spela i ”bahcoborgen” igen! Jag har väl varit ganska klar med att jag skulle komma hem till ESK om jag inte fick några högre erbjudanden och nu såg mitt alternativ bäst ut att komma hem. Det känns kul och spännande med laget, får vi ihop det så kan det blir riktigt bra, menade “Gurra” på livesändningen.

Även backen Wilmer Lindblad lämnar Allsvenskan för återkomst till moderklubben. Wilmer skrev ifjol ett tvåårskontrakt med Vita hästen men efter elva matcher blev han utlånad till först ESK och senare Vimmerby med bland annat spel i Allettan.

Precis som “Gurra” så har Wilmer förflutet i både Västerås och Linköping men även i Örebro. Blott 20 år fyllda har han hittills hunnit spela 71 matcher i Hockeyettan, där han noteras för 23 poäng. Wilmer är en offensiv back som gärna hänger med upp i anfallen och gör ofta stor nytta i powerplay.

– Känns jättebra, det är kul att vara tillbaka. Jag var här en stund förra året och jag gillar Enköping så det var ett självklart val. Jag har ju vart några år här i klubben och man vet ju hur det ser med allting. Så här trivs jag bra, sa Wilmer på presskonferensen.

ESK Hockey är såklart tacksamma att kunna hälsa sin två talanger välkomna hem igen. Tillsammans med övriga värvningar inför säsongen ser lagbygget minst sagt intressant ut.

Lagbygget säsongen 20/21 >>

Se sändningen från presskonferensen här >>>

(Vi beklagar det dåliga ljudet)

 

Wilmer Lindblad i ESK-tröjan i en match mot Sollentuna förra säsongen. Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu