Torsk mot SIK

Det blev förlust i den första träningsmatchen för säsongen med klara 3-8. I en typisk träningsmatch med mycket felpass, tappade puckar och onödiga utvisningar så var det ändå gästande Skövde som gjorde minst fel och vann därför rättvist.

Första perioden inledde Skövde piggast och man fick också ett tidigt powerplay, men man fick inget riktigt bra tryck i den första av åtskilliga powerplay under matchen. Bois var rätt tandlösa inledningsvis men när man fick sitt förstapowerplay så lyckades man betydligt bättre än Skövde. Man etablerade tryck direkt och efter en knapp minuts powerplayspel så gjorde man också 1-0 genom två av Bois bästa spelare för matchen, Simon Eriksson styrde mitt i slottet Douglas Lögdals pass upp i Skövdekeepern Hugo Fagerbloms högra kryss. Efter det har Bois sin bästa period i matchen och man har bud på fler mål, framför allt när Erik Olsson och Jesper Lindén kommer två mot noll efter en Skövdeindian, men Lindén får inte träff på passen och chansen rinner ut i sanden. Men istället är det Skövde som kom att göra det viktiga 1-1-målet. Skövde får ett långt anfall och det blir grötigt framför Sandberg och Jonatan Ström ser den lösa pucken och kan skyffla in den bakom en skymd Tobias Sandberg. Efter det är det Skövde som tar över taktpinnen igen, dock utan att hitta rätt och perioden slutar 1-1.

Den andra perioden kom att bli en riktig målfest för Skövde när Bois rasar ihop fullständigt, inte ens den normalt så säkre Tobias Sandberg gick att känna igen. De första fem minuterna är tämligen händelsefattigas med ställningskrig, men sedan blir det proppen ur. Vid 2-1 skjuter David Lundmark utanför tekningspunkten och pucken hittar in bakom Sandberg, en puck han tar när han är i full matchning givetvis. Sedan kommer en matchavgörande sekvens då Bois drar på sig först två tvåminutare och sedan två tvåminutare till. Det utnyttjar Skövde med två raka mål och Skövdeledning med 4-1. Bois får dock nästa powerplay och var det något som gladde i matchen så var det spelet med en man mer. Erik Olsson skjuter och Simon Eriksson slår in returen, hans andra mål för matchen alltså. Bois försöker etablera tryck efter det, men en felpass när hela laget är på väg fram ger Lundmark ett friläge och han sätter den obönhörligt i krysset. Inte var det nog med eländet för Bois del där, för med mindre än en halvminut kommer också 2-6 när Max Kardevall i powerplay får stå fri mitt i slottet och direktskjuta. En ruggigt dålig Boisperiod slutar 1-5.

Matchen var givetvis i stort sett körd innan den tredje perioden startade, men när Lundmark gjorde fullbordade sitt hattrick med 3 minuter spelade så var det helt avgjort. Bois fick chansen i powerplay men återigen en grov felpassning, nytt friläge och 2-8. Bois hyfsade sedan till siffrorna till 3-8 i sitt nästa powerplay, Erik Olsson fick öppet mål efter fint förspel av Tobias Aronsson och Lukas Söderlund. Men tempot sjönk om möjligt ännu mer i slutet av matchen då den mer eller mindre bara spelades av. Matchen slutar därmed 3-8, inga trevliga siffror med Boisögon sett, men en första träningsmatch är bara en första träningsmatch och då kan det se illa ut. Det kommer säkert se bättre ut redan till nästa match, den 26/8, då Bois tar sig an Forshaga.

Ska man ändå lyfta fram några spelare i dagens match så är det fyra:
Simon Eriksson, två mål och bra vilja.
Douglas Lögdal, vann massor av tekningar och en stark kreativ kraft, speciellt i powerplay.
Tobias Aronsson, med bra defensivspel och fina pass över hela banan.
Liam Nilsson, nye centern som visade upp väldigt fin blick och läckra pass.