Huvudtränare Mikael Lindholm inför träningsmatcherna

Efter gårdagens ispremiär tog vi ett snack med huvudtränare Mikael Lindholm för att höra vad han tyckte om det och vad han har för tankar inför de stundande träningsmatcherna mot Nacka, Hudiksvall och Borlänge.

Hur är känslan efter första ispasset?
– Det är härligt och fantastiskt kul att vara igång! Jag är ruskigt imponerad av grabbarna. Det var en jäkla fart och ändå har de nya grejer. Jag visste att det var ett bra gäng men jag är ännu mer övertygad nu när jag fått sett dem.

Vad ska ni gnugga på mest inför första träningsmatchen?
– Det gäller bara att komma igång med allting så man får tryck i grejerna så det stämmer bra med åkning och att man känner sig stark där ute. Vi ska jobba med grundspelet men det viktigare är att komma igång med allting.

Vad kan du säga om motståndet i årets träningsmatcher?
– Man visste ju inte riktigt hur det skulle bli nu här med corona, men jag tycker fyra matcher räcker bra. Vi får Hudik två gånger och Borlänge en gång, det är ju två topplag. Sen får vi Nacka som en uppvärmingsmatch och att få känna på dem. Stockholmshockeyn är ju alltid fartfylld. Det kommer bli bra! Vi kommer lägga in några internmatcher också.

Vad tycker du att fansen kan ha för förväntningar på årets trupp?
– Med det gäng som ”Gnidan” (Sportchef Johan Wennberg), jag och övriga staben har fått ihop så ska vi ju ha höga förväntningar. Det är ju toppspelare över hela linjen. Man vill ju vinna alla matcher och det är ju klart att vi ska gå till Allettan! Det måste vara målet.