Seger i den första träningsmatchen!

Nybro Vikings vann säsongens första träningsmatch mot Mörrum med 3-2 efter två mål av nyförvärvet Eric Gustafsson.

På tisdagskvällen ställdes Nybro Vikings mot seriekollegan Mörrums GoIS i säsongens första träningsmatch. Båda lagen bjuder på en fartfylld hockey genom hela matchen och precis som vanligt i början av säsongen så fick vi se en del fina intentioner blandat med en del misstag. Den första perioden slutar mållös.

I den andra perioden snor nyförvärvet i Nybro Eric Gustafsson pucken och via ett friläge gör han 1-0 bakom förre Nybromålvakten Didrik Jansson. Mörrum kvitter sedan till 1-1 innan Eric Gustafsson på nytt håller sig framme och gör 2-1. Innan periodens slut kvitterar Mörrum till 2-2.

I den tredje perioden tröttnar spelarna något och matchen ser ut att gå till förlängning men Nybro är starkare i afton och via en styrning presenterar sig också Matej Galbavy och sätter avgörande 3-2 till Nybro.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch om en vecka, onsdagen den 26 augusti klockan 19.00, mot IF Troja/Ljungby i Liljas Arena. Vi släpper biljetterna under onsdagen 19 augusti kl. 12.15.

Matchen blev också försenad med ca 45 min på grund av en regelförändring inför denna säsongen där varje spelare som inte har tandskydd ej får fullfölja matchen.
– Vi får börja med att be om ursäkt till vår publik på plats och de som följde livesändningen för den försenade matchstarten, säger klubbchef Rasmus Aro och fortsätter.

– Både vi och Mörrum blev chockade när domarna meddelade att de kommer ge matchstraff till spelare utan tandskydd. Vi har inte tagit del av den informationen och vid sådana regelförändringar med dessa konsekvenser behöver sådan information vara väldigt tydlig från förbundet. Efter det följde det en hel del samtal och diskussioner om hur vi kunde lösa situationen vilket vi gjorde genom galler på många spelare i båda lagen. Vi tar givetvis ansvar för vårt, lär oss av detta och blickar framåt.

Nybro Vikings – Mörrums GoIS 3-2 (0–0, 2–2, 1–0)
Mål Nybro: Eric Gustafsson x2 och Matej Galbavy
Skott: 30-23 (7-3, 16-8, 7-12)
Publik: 50 st.
Domare: Morgan Claesson