Summering av årsmötet

Ikväll höll Mariestad BoIS Hockey sitt covid-19 anpassade årsmöte på sittplatsläktaren i Mariehus Arena.

Ekonomiskt blev det ett negativt resultat på 320000 kr för säsongen 2019/2020. Då föreningen inför säsongen hade ett eget kapital på drygt 900000 kr så innebär det att vid årsbokslutet så är det egna kapitalet drygt 600000 kr. Som vi alla vet blev säsongen avbruten pga coronapandemin så några ungdomscuper fick ställas in och det var även spel utan publik i playoff 3 för a-laget. För detta har föreningen fått stödpengar från Riksidrottsförbundet på 26000 kr (inställda ungdomscuper) och 565000 kr från Svenska Ishockeyförbundet (spel inför tomma läktare och inställd playoff match). Då dessa pengar kom in efter årsbokslutet så är de inte inräknade i resultatet.

Det blev omval på sittande ordförande Magnus Kling. Ledamöterna Kicki Fröjd, Kristina Mustajärvi och Yessin Ghaddab valdes på 2 år vid förra årsmötet så de är kvar. Det blev omval på övriga styrelseledamöter Helena Wallin, Kenneth Bergström och Håkan Lövgren. Med andra ord kommer styrelsen se likadan ut som föregående säsong.

Klubbchef Jonny Odhner informerade lite om hur bygget framöver är tänkt att fortlöpa. I det närmaste ska ungdomslagens förråd under sittplatsläktaren inredas och färdigställas. Plattan där bla de nya omklädningsrummen ska byggas upp ska gjutas och bygget påbörjas. Isen i a-hallen kommer förhoppningsvis vara spolad och klar i mitten av september. Hela renoveringen beräknas vara klar i april 2021.

Jonny pratar även om oron med coronapandemin med tanke på bla publikfrågan. Blir det spel inför tomma läktare måste man givetvis börja ta på det egna kapitalet Hur länge ska Hockeyettanklubbarna klara det? Det finns klubbar i Hockeyettan som kanske bara klarar 1-2 matcher helt utan publik. Riksidrottsförbundet har begärt mer statligt stöd så förhoppningsvis får klubbarna mer stödpengar framöver. Men ekonomiskt lever hela idrottsrörelsen i en oviss tid.

Sportchef Carl Johansson summerar säsongen som gick med att det har varit ett sportsligt bra år framför allt för a-laget. J20 hade det tufft men tog sig mer och mer ju längre säsongen gick. J18 hade en fantastisk vår med många spelare som stack ut rejält även på Sverige-nivå och de har vi fått behålla i klubben. Intagningen av spelare till hockeygymnasiet är han också nöjd med.

En liten kuriosa som Bengt Hildingsson delgav oss är att sedan 2014 har föreningen fått in 1,1 miljoner för spelare som har gått till högre serier (Hockeyallsvenskan, Shl, Nhl). Exempel på spelare som genererat pengar är Sebastian Collberg, Viktor Andrén, William Pethrus, Alexander Anderberg, Adam Werner, Ahlbin Hernod, Max Wennlund och Albin Sethsson.

av Susanna Johansson

Intervju med ordförande Magnus Kling kommer på hemsidan under morgondagen