Forshaga vann mot AIK!

Med en på förhand tuff match för Forshaga med allsvenskt motstånd i form av AIK, var det nog inte många som förväntade sig något annat än en bortaseger. Hemmalaget var dock förberedda på att inte ge bort något gratis och redan i matchinledningen chockar man så gott som alla genom att ta ledningen med 1-0 genom Anton Klint.

Stärkta av ledningsmålet står man upp bra och gör det svårt för AIK. David Söderberg i hemmakassen får göra några kvalificerade räddningar, men har samtidigt bra hjälp av sina backar som ger honom fri sikt. Hemmalaget gör också 2-0 genom Viktor Lennartsson i powerplay innan man går till första pausvilan. AIK har lite problem med att få något flyt i sitt spel, men det kanske inte är alltför förvånande då det är första träningsmatchen för säsongen och 14 nya spelare i laget.

I andra perioden är det dock bortalaget som tar kommandot i matchen och har betydligt högre fart under skridskorna än tidigare. Forshaga får mestadels koncentrera sig på att träna på sitt försvarsspel och att freda sin egen kasse större delen av perioden. Man gör det dock förtjänstfullt och under periodens fem sista minuter lyfter man upp spelet och har lite längre anfall och puckinnehav i AIKs zon. Perioden slutar dock mållös.

Mer mål blev det dock i den tredje perioden. Redan efter dryga tre minuters spel utökar Forshaga sin ledning genom en styrning framför mål av Oscar Jemail. Strax därefter lossnar det däremot ordentligt för AIK som på kort tid gör tre mål och har kvitterat hemmalagets ledning. Matchen slutar 3-3 och går till förlängning. Den startar med ett massivt spelövertag för AIK, men lite typiskt lyckas då Forshaga till slut sticka upp och Jesper Nordin dansar förbi AIK spelarna och lägger in den avgörande pucken.

Tränare Dennis Hall om matchen:
”Skön seger där vi följer de delarna vi pratat om och jobbat med. Vi kroknar lite i tredje, men lyckas hämta kraft att avgöra på övertid.”