Fredagsläsning: Nyförvärvet Daniel Andersson

Hockeypulsen stiger ännu mer och på onsdag 26/8 spelar NSK sin första match för säsongen när Vimmerby HC gästar Rosvallas is. Matchen spelas inför dom 50 säsongskortsinnehavarna som säkrat sin plats under den kommande säsongen och inga lösbiljetter kommer finnas till försäljning. Ni som inte har införskaffat säsongskort kan se matchen på ”ATG Hockeyettan.se”.

 

I laguppställningen på onsdag kommer säkerligen ett av nyförvärven som inte har bakgrund i Nyköping att finnas. I veckans fredagsläsning kan ni läsa Daniel Anderssons tankar om kommande säsong och vad hans känsla kring staden Nyköping är. God läsning!

 

Först och främst hälsar vi dig hjärtligt välkommen till Nyköping. Har du hunnit bekanta dig med staden och vad är dina tidiga intryck?

-Tack så mycket! Ja jag har hunnit med att kolla runt i staden lite och vad jag har sett hittills så är det en otroligt mysig stad som redan känns ganska hemtrevlig. 

Områdena runt ån är otroligt fina och påminner mig lite grann om hur det ser ut hemma i Karlstad.

Vad har NSK som förening gett dig för bild än så länge, vad lockade dig hit?

-Nyköping som förening tycker jag känns som en väldigt seriösa och man vill komma framåt med något av en nystart i år efter det mindre framgångsrika fjolåret. Den resan känns inspirerande!

För alla dom som inte har följt dina junior-år i Värmland, hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Jag skulle beskriva mig som en spelare som gillar att ta stort ansvar främst i det offensiva spelet men samtidigt gör jag mycket nytta i det defensiva, jag gillar att göra mina medspelare bättre genom att alltid vara rätt positionerad och lägga smarta passningar.

Och utanför isen, vem är du där?

-Som person beskriver jag mig nog som en lugn person som gillar att ha koll på läget.

Som tidigare nämnt är du fostrad i Färjestad, vad tar du med dig från tiden i en så pass stor förening som FBK?

-Det jag främst tar med mig är målmedvetenheten som alltid finns där oavsett om det gäller träning eller match, det gäller att alltid vara på tårna för alla strävade mot att få komma upp i A-laget på SHL nivå.

Vad är din känsla inför kommande säsong här i NSK? Nya lagkamrater och ny tränare i en ny stad?

-Jag har en jättebra känsla inför säsongen som stundar. Killarna i laget har varit riktigt välkomnande så känslan i laget  är väldigt bra trots att vi bara har haft 2 veckor tillsammans. Samma sak gäller med tränarna och alla andra runt laget så känslan är verkligen jättebra hittills. 

Till sist innan vi avslutar, vad vill du förmedla ut till all publik och alla supportar där ute?

-Att vi i laget kommer ge allt för att ta oss så långt som det bara är möjligt! Hoppas att vi förhoppningsvis ses på Rosvalla så snart som möjligt!

 

Väl mött!