Mariestad: Frick inför Forshaga

Johan Frick är en av Bois riktiga trotjänare som finns kvar i laget sedan några andra valt att lägga skridskorna på hyllan. Och som sådan så sved säkert förlusten mot Skövde IK i första träningsmatchen extra, men imorgon får laget chans att visa bättre takter då Forshaga kommer på besök i ICA Oxen-hallen. Ett Forshaga som i helgen besegrade storsatsande allsvenska laget AIK.

Johan: Om vi börjar med det tråkiga. Vad hände i Skövdematchen?

I det stora hela är vi inte med i matchen alls. Mentalt är vi inte förberedda och vi håller oss inte till det lilla vi hade tränat på. Det var för mycket som inte stämde. Men det största var att vi inte var villiga att betala priset för att vinna. Det kan vara svårt att hitta inställningen för en träningsmatch, men en av de lättaste borde i alla fall vara i derbyna, men vi gjorde inte det, det var tråkigt.

Hur mycket har det att göra med att kanske mycket Boishjärta som brann för derbyna nu har slutat?

Jo det kan vara en sak, det är ju X antal Boismatcher och Mariestadprofiler som slutat så det kan ju vara en orsak.

Vad snackade ni om i periodpauserna, blir det hårtork eller vad sägs?

Vi som var med förra året försökte trycka på, att hur spelet ser ut är oväsentligt, det är inte det flashiga spelet som gäller utan att man måste vara redo för att ta kamperna. Men det är inte alltid det ger så mycket, är man inte mentalt redo från start så är det svårt.

Kan man vända en sådan förlust till något positivt ändå?

Det är i så fall att vi fått bevisat att vi inte är bra när vi inte är där. Vi måste vara där till 110% varje match, oavsett motstånd så måste vi vara påkopplade. Är vi inte det så kan vi förlora mot alla lag. Det får vi ta med oss.

En träningsmatch är ju ändå inte resultatet viktigt egentligen, utan att man får se vad man behöver träna på. Det lär ju ha varit en hel del med tanke på hur det såg ut senast. Vad har ni nu tränat på sedan dess?

Vi har gått in mer i grunderna i försvarsspelet, hur vi vill agera där. Det såg vi mot Skövde att det var brister där, så det har vi filat mycket på. Det är ett gäng nya i laget, det är bara fyra utifrån men det är också fyra juniorer och några som kom in sent under säsongen, så det är väldigt många som behöver nöta på grunderna och det har vi gjort. Sedan är det nya femmor som ska spelas samman och hur man agerar i försvarszonen först och främst.

Hur ser du på nyförvärven och de andra nya, kan de ersätta de som lämnat?

Det är svårt att säga så här tidigt. Sedan är det väldigt olika personer som kommer mot de som ska ersättas. Eddie Filip Thörnqvist och bröderna Engqvist kan man inte ersätta rakt av. Eller ersätta är egentligen fel ord, de har kanske inte samma egenskaper men visst finns det skills, sedan kanske det är andra än de som har slutat. Så både och på den frågan. Men de utifrån med Liam och Fjellström är ju två offensiva hot  det ser man, dom har mycket hockey i sig. Granberg och Simon är stabila defensivt, båda spelar rejält och det finns också lite puck i dom med, de är inte rädda för att fylla på.

Börjar man ana hur formationerna ska se ut nu?

Det är lite tidigt för det än, Appelgren vill laborera lite både bland backpar och forwards. Sedan har han säkert en grundtanke, men jag tror att man får avvakta lite och se träningsmatcherna vad som byggs då helt enkelt.

Imorgon är det dags för ny träningsmatch, mot Forshaga. Vad har Appelgren gett er för direktiv inför den matchen?

Framför allt att snäppa upp jävlaranammat, att visa att vi vill vara med och bidra, och att vi håller på det vi tränat på. Att hålla oss till basic och inte hålla på och tappa puckar på linjerna och lite överallt, för då är Forshaga så skickliga så då kontrar de sönder oss direkt. Så mycket basic för att sätta grunderna under match.

Tror du på en bättre insats?

Ja det känner jag verkligen att det kommer att bli. Alla är redo att göra en MYCKET, mycket bättre match. Det är saker på träningen som märkts också, att vi kunnat nöta lite mer, vi har ju haft tio träningar sedan senaste matchen och det gäller att hitta lite som vi kan falla in i. Mot ett motstånd som inte vet hur vi spelar och känna hur det funkar mot ett sådant motstånd också inte bara när vi möter varandra internt.

Forshaga gav ju AIK på nöten senast, så det lär inte bli någon enkel match…

Nej absolut inte. Det man hört om Forshaga så har de värvat ungt och bra och är spelskickliga, så det kommer att vara två skridskostarka lag så det gäller att hålla sig till det lätta och inte tappa puck på fel ställen.

Till sist: Hur ser skadeläget ut, är alla med och spelar?

Jag får låta det vara osagt, jag är inte helt 100. Men det var fulltaligt på träningen idag.

 

Sändningen från matchen kan ni se på följande länk: https://play.staylive.se/mariestadbois/l/28969

 

Foto Anna Engström

Av Krister Holm