Förlust för Surahammar i första träningsmatchen

Surahammar förlorade första träningsmatchen för säsongen med 3-6 borta mot Vallentuna. Man gjorde två bra perioder och var lite sisådär i mitten perioden.

Hemsidan fick en kort pratstund efter matchen med coachen Patrik Juhlin, han sa så här om matchen.

”Det var en bra genomkörare vi fick i kväll. Vi började bra i första perioden, där deras mål kom till på ett individuellt misstag. Men vi hade bra chanser i början av matchen, men fick inte in pucken. I den andra perioden var vi lite för passiva i försvarsspelet och det kom lite naiva misstag från våran sida, bland annat släppte vi in två mål i numerärt överläge. Så vi måste våga att utmana utanför vår komfortzon för att kunna växa. Många av de här spelarna kommer från J20 och division 2 och sen är det också unga. Så fortsätter vi gnugga på så kommer det att bli bättre. När vi gick ut i den tredje perioden sa jag till grabbarna att nu går vi ut och lyfter upp spelet och tar initiativ, vi skall agera istället för att reagera. Ja så sista perioden tar vi med oss, där spelade vi bra och även fast det blev en förlust så är jag nöjd. Ja nöjd är man inte efter en förlust. Men det är ju första träningsmatchen också och det är bättre att misstagen kommer här, det är ju dem vi lär oss av, så kommer det här unga laget att växa. Sen var det roligt att alla formationerna fick göra producera, avslutar Juhlin.”

Suras mål gjordes av Hampus Pettersson, Rasmus Sirugo och Samuel Lidström i nämnd ordning.

Nästa match för Suras del är kommande söndag då man spelar borta mot Sollentuna.

Text: Staffan Hesselbäck