Spelmässigt jättelyft gav klar seger för Mariestad

Efter att ha sett dagens segermatch mot Forshaga (4-1) så var det nog många som undrade om det var samma lag som gjorde en så medioker insats mot Skövde i träningsmatchpremiären. För medan Bois i den matchen såg segt, lojt och virrigt ut, så var det raka motsatsen idag. Laget hade bra fart på rören, redan efter fem minuter så hade man täckt mer skott än på hela Skövdematchen och Forshaga hade stora problem att skapa något mot ett tight och strukturerat Mariestadslag. Så var också segern odiskutabel.

Att Bois hade revansch att utkräva på sig själva syntes redan från nedsläpp. Man tog tag i spelet redan från start och hade bra fart i anfallsspelet och Mariestad hade flera bra anfall inledningsvis. Det gav också utdelning efter 5,15 sedan Erik Olsson vänt bort sin försvarare bakom mål och hittade upp till en framstormande Fredrik Granberg som direktsköt den förbi Eric Forsberg i Forshagamålet. Bois fortsatte pressa på högt och fick många och långa anfall och därför var det inte oväntat att också 2-0 kom med 9,51 spelade. Bois vinner en tekning, Ludvig Collberg skjuter men pucken fastnar i trafiken framför Forsberg och Filip Elgestål hittar den först och skjuter först ett skott och sedan ett skott till på returen, men andrareturen går till Lukas Larsson som får helt öppen kasse att lägga in pucken i. Fram till dess hade Forshaga egentligen inte skapat någonting, de få gånger som Forshaga fått skottlägen så täckte Boisspelarna dom föredömligt, redan så långt hade man tävkt mer skott än man gjorde på hela matchen mot Skövde. Men efter 2-0-målet så lyfter bortalaget upp spelet något i alla fall och får några skott på mål, även om Bois fortsatte vara det spelförande laget och skapa mer. Fram tills Lukas Larsson drar på sig en tvåa med några få minuter kvar av matchen. Där får Anton Klint en riktigt bra dubbelchans vid Sandbergs vänstra stolpe, men Boismålvakten fick ut benskyddet och räddade starkt.

Den andra perioden inleds något jämnare även om Bois är det spelförande laget, men Bois drar på sig några onödiga utvisningar och Bois först får spela 3 mot 5 i 1,42 och sedan ytterligare 41 sekunder och då lyckas Forshaga spräcka storspelande Tobias Sandbergs målnolla. Joel Källström Englund hittar från en position nedanför förlängd mållinje upp till storskytten Viktor Lennartsson som med en riktig mörsare krutar in pucken ribba in. De många utvisningarna gör att Bois tappar lite momentum under mittdelen av perioden, men på slutet tar man tag i taktpinnen igen och skapar några riktigt bra chanser, dock utan att få utdelning.

Om det var många Boisutvisningar i den andra perioden, så var det många Forshagautvisningar i den tredje. Bois fick två chanser att spela powerplay tidigt i perioden och även om Forshaga försvarade sig väl och Bois egentligen inte skapade så mycket så fick man ändå till slut utdelning i slutsekunderna av den andra. Tobias Aronsson sköt och Simon Eriksson styrde pucken otagbart förbi Eric Forsberg. Bois fortsatte ösa på och blev hjälpta av ett tredje powerplay men där fick man inte utdelning men bara minuten senare så kommer dock 4-1. Simon Eriksson får till en riktig drömträff från tekningscirkelns ytterkant och det går stenhårt stolpe in. Målvakten hann inte reagera ens, så hårt var skottet och det sjöng högt av stolpträffen i hallen. Bois får på slutet av matchen chans också att spela 5 mot 3 i två hela minuter, men trots att man skapar ett par riktigt bra lägen så blir det inte fler mål. Matchen slutar alltså 4-1 med mersmak för Boislaget.

Sammantaget alltså ett jättelyft för laget spelmässigt. Många kedjor kuggade i bra med varandra, men allra bäst kanske ändå Bois egen ”legion of doom”, Erik Olsson, Adam Willig och Simon Eriksson var. Den kedjan var riktigt tung och Forshaga hade svårt att freda sig mot dom. Också Ludvig Collberg förtjänar att lyftas fram, liksom Tobias Sandberg som hade betydligt enklare uppgift idag i och för sig i och med att han fick mycket bättre hjälp av försvarsspelet.