Uddamålsförlust mot Troja/Ljungby

Nybro Vikings förlorar mot IF Troja/Ljungby i säsongens andra träningsmatch med 1-2. Matchen igenom höll ett högt tempo där bortalaget är strået vassare och går vinnande ur den jämna matchen.

På onsdagskvällen ställdes Nybro Vikings mot seriekollegan IF Troja/Ljungby i säsongens andra träningsmatch för båda lagen. Vi får se en fartfylld första period från två bra hockeylag. Spelet böljar mycket fram och tillbaka under den första delen av perioden där Nybro också får chansen två gånger om i numerärt överläge. Under den andra delen av perioden är det istället bortalaget som får spela med både en och två man mer vilket leder till matchens första mål i spel 5 mot 3 och det blir periodens enda mål.

I den andra perioden fortsätter spelet i ett högt tempo, i inledningen av perioden får bortalaget en spelvändning och det leder till 0-2 på resultattavlan. Resten av perioden är spelet jämnt men bortalaget känns lite tyngre och skapar något hetare chanser under mellanakten.

I den tredje perioden tar Nybro tag i taktpinnen och försöker få till en reduceringspuck, det dröjer dock långt in i perioden innan 1-2 kommer via Matej Galbavy. Nybro skapar sedan ett numerärt överläge med knappa två minuter kvar av perioden och skapar ett par chanser men får inte in kvitteringen vilket gör att slutresultatet blir 1-2 efter en mycket jämn match.

Nybro Vikings spelar sin nästa träningsmatch på lördag den 29 augusti klockan 15.00, mot Kallinge/Ronneby IF på bortais.

Nybro Vikings – IF Troja/Ljungby 1-2 (0–1, 0–1, 1–0)
Mål Nybro: Matej Galbavy
Skott: 16-25 (3-8, 6-11, 7-6)
Publik: 50 st.
Domare: Morgan Claesson