Jag vill vara en producerande spelare

Istället för en filmad intervju har jag idag valt att ringa upp Philip Elgestål och höra lite om hans tankar kring truppen, matchen på söndag och sina egna förväntningar på säsongen. Philip kom in sent i laget förra säsongen och spelade dessförinnan i Hanhals som är söndagens motståndarlag.

Du kom in ganska sent i truppen förra säsongen men i år är du med från start. Hur känns det såhär långt?

Det känns jättebra. Man märker verkligen att man kommer till en väldigt seriös klubb som har tydliga mål och höga ambitioner. Det är jätteskoj. Det är hård träning och det är så det ska vara. Vi har ett väldigt bra lag på pappret så det är stenhård konkurrens varje dag. Såna miljöer gör ju att man utvecklas.

Jag förstår ju att det är lättare att vara med direkt från start i en klubb men vad skulle du säga är den största skillnaden för din egen del att vara med direkt emot att komma in sent som du gjorde förra säsongen?

Den största skillnad är först och främst att man får lära känna alla killar direkt i början på säsongen. Man får lite tid att lära in spelsystemet, det är det som kan vara lite krångligt ibland när man kommer in mitt i en säsong. Man ska ju lära sig ett nytt spelsystem och det är ju lättare nu när man får vara med från början. Det är de största skillnaderna tycker jag.

Hur känns det i truppen så här långt tycker du?

Jag tycker att vi har en väldigt intressant trupp, ung men hungriga allihop. Alla ser riktigt bra ut, det är skoj. Som jag sa tidigare så är det stenhård konkurrens. Vi har väldigt bra gubbar i laget. Det är ett gött gäng, trevliga killar med fötterna på jorden.

Ni har spelat ett par träningsmatcher men nu är det 2 1/2 vecka sedan sist så nu förstår jag att ni är rejält laddade för match på söndag.

Ja man är riktigt taggad. Vi har tränat väldigt mycket men inte haft så många matcher. Det är matcher man vill spela så man är sugen på att få spela nu. Det ska bli riktigt kul att spela nu på söndag.

Har ni tränat på några speciella saker eller detaljer nu inför?

Ja det har vi. Vi har tränat lite uppspel, spelvändningar, tre mot tvåor, försvarsspel. Både sånt vi har varit bra på och sånt som vi behöver träna lite extra på.

Nu möter ni Hanhals på söndag, ett lag som du känner väl då du spelat där de två senaste säsongerna. 

Ja jag har spelat där i två säsonger så jag känner några killar som spelar där nu också. Jag vet dock att de har många nya spelare också. De jag känner är riktigt skickliga spelare. Hanhals är ett bra lag. De har ny tränare denna säsong vet jag också. De kommer nog komma ut väldigt hungriga.

Vad behöver ni fokusera på eller se upp med hos dem? Nu har de ju som du säger ny tränare så de kanske inte spelar riktigt på samma sätt som när du var där men…

Om man jämför Skövdematchen mot Forshagamatchen så hade vi ett helt annorlunda spel mot Forshaga. För det första så jobbade vi mycket hårdare, åkte mer skridskor, var mer disciplinerade och vi slarvade inte längst linjerna. Det var de sakerna som straffade oss ganska mycket i Skövdematchen att vi inte gjorde de fullt ut. Följer man de enkla grejerna så blir det bra till slut.

Viktigare att fokusera på sitt eget spel än på motståndarens styrkor med andra ord.

Ja exakt!  Att vi följer våran spelidé och gör det bra. Jobbar stenhårt, åker mycket skridskor och gör det vi ska göra så tror jag inte vi behöver oroa oss så mycket för motståndaren.

Nu kommer vi kunna ta in 50 personer i publiken på söndag. Vi spelar än så länge matcher i B-hallen som är ganska liten så där kommer det märkas ganska mycket att det är 50 personer. Vad betyder det för er?

Det betyder jättemycket! Bara det är folk inne i hallen så gör det jättemycket att man får höra lite röster. Det blir häftigare att spela inför publik oavsett hur många det är. Det ger ändå energi. Det är jätteroligt att vi ska få se lite folk i hallen.

Jag tänkte avsluta med att höra vad du har för förväntningar på din egen säsong?

Jag vill vara en ledande spelare som producerar. Det har jag varit tidigare så det vill jag fortsätta vara här också. Jag vill ta ändå större kliv än vad jag har gjort innan. Göra det så bra som möjligt och producera för laget.

Då tackar jag för pratstunden!

Tack själv!

av Susanna Johansson