Borås: Inför BHC vs. Skövde IK

Det vankas returmöte mot Skövde IK hemma i Lejonkulan i eftermiddag! Pucken släpps kl. 16:00 och vi kan nog räkna med ett revanschsuget Skövde efter att Borås kammat hem segern i det senaste mötet. En spännande drabbning i Lejonkulan som vi bara inte får missa! Biljetter köper du HÄR, men du kan givetvis även streama matchen precis som vanligt på live.hockeyettan.se!

Head Coach Johan Hellström är redo för match

Lördag och ny träningsmatch hemma i Lejonkulan, hur går tankarna inför drabbningen?
– Senaste matchen var vi inte allt för nöjda över om vi ser över 60minuter. Det är väl egentligen den tredje perioden vi plockar med oss. Ödmjukt granskat vår prestation från första och andra perioden och lärt oss. Den tredje perioden ska vi spinna vidare på, där är vi riktigt bra! Tycker vi tränat på bra under veckan, byggt vidare och utvecklat vårat grundspel ”högre upp i banan”.

Skövde och Borås har ju en viss derbykaraktär, är det något som vi kommer se under matchen tror du?
– Förstår hur du menar. Självklart är det en speciell match då bägge lagen har många ”egna produkter” som mött varandra flera gånger i ungdomsår, spelat tillsammans i Tv-pucken m.m. Hade vi fått fylla läktarna så kan jag tänka mig att det hade blivit ett härligt drag kring matchen. Vad jag förstått på supportrar från bägge lagen så var det härliga drabbningar mellan Borås-Skövde förr i tiden.

Borås slog Skövde i det senaste mötet, hur revanschsugna tror du att Skövde är, även om det “bara” är träningsmatch?
– Skövde är självklart revanschsugna och kommer försöka ta tag i taktpinnen omgående. Vi står inför en härlig utmaning, det kommer bli en bra hockeymatch.

Hur är läget i laget inför eftermiddagens match?
– Ribbe, Martin, Persson, Björklund, Melwin och Ludde saknas. Det rör sig om skador, inga sjukdomar. Men det börjar närma sig comeback för dem, vet nog lite mer exakt nästa vecka.

Vem vaktar kassen?
– Höglund!

Har vi några tillägg?
– Vi lyfter upp tre juniorer från J20 till matchen. Hallqvist, Kanka och Niclas Karlsson.