Resultaten efter fredagens träningsmatcher

Under fredagskvällen kammade Hammers hem segern mot Hanhals och i mötet mellan Kiruna IF och norska Narvik så blev vinsten svensk. 

I Halmstad slutade matchresultatet på 5-0 till Hammers mot gästande Hanhals. Hemmalaget visade på en stark förstaperiod, men huvudtränaren Fredrik Johansson var inte nöjd med mittenperioden där han ansåg att laget inte var på tå.

– Jag tror vi har tre stycken 3-5 lägen, eller i alla fall två mot oss. Men vi vrider upp det, och vi pratade om det inför tredje att nu är det dags att studsa upp och komma tillbaka till den första perioden, och jag tycker vi gör det på ett bra sätt, säger huvudtränaren Fredrik Johansson i en intervju med Hammers efter matchen.

I Kiruna så hade Kiruna IF sin första träningsmatch på hemmaplan den här säsongen och välkomnade det norska laget Narvik Eagles. I slutsekunderna vann Narvik en tekning i mittzon och kunde gå direkt på ett två mot ett-läge. Trots lite tumult så räddades pucken och när slutsignalen tjöt så stod det klart att matchen blev till Kiruna IFs fördel med 5-3. En rättvis seger till Kiruna IF säger kommentatorerna efter matchen.