En femetta till BoIS

Eftermiddagens träningsmatch mot Hanhals slutar med Mariestadsseger 5-1 (1-0,4-0,0-1).
Mariestads målskyttar var Oliwer Fjellström, Tobias Björklund, Erik Olsson, Jesper Lindén och Tobias Aronsson.

Kort sammanfattning av matchen:

Första perioden: Hanhals inleder matchen klart piggast de första 5-6 minuterna. De åker mycket skridskor, checkar högt och stressar Mariestad i uppspelsfasen. Ju längre perioden går ju mer jämnar spelet ut sig. Mariestad har inte spelat match på 2 1/2 veckor så det kanske spelade in i den lite avvaktande starten av matchen.

12.59 in i perioden gör Oliwer Fjellström 1-0. Hanhals ska spela ut pucken ur egen zon men Jesper Lindén lyckas stoppa pucken på offensiva blå och passar fram till en fristående Oliwer som inget misstag gör utan sätter pucken säkert i mål.

Båda lagen har några bra målchanser i perioden. Bland anna

t har Jesper Lindén en bra chans när han bryter sig in framför kassen men perioden slutar 1-0. Skotten: 10-6

Andra perioden: Mariestad kommer ut med en helt annan fart och tar kommandot direkt från start av perioden.

4.31 in i perioden kommer också 2-0. Liam Nilsson vinner tekningen till Lukas Söderlund som passar bakåt till Tobias Björklund som skjuter. Mathias Israelsson i Hanhalsmålet ser pucken sent då Liam Nilsson förtjänstfullt skymmer honom.

Efter 8.34 utökar Mariestad ledningen. Douglas Lögdal driver fram utmed sargen ända nere i från egen zon och bryter in mellan två Hanhalsspelare och lägger fram en snygg passning till Erik Olsson som gör 3-0.

4-0 kommer genom Jesper Lindén som hänger upp pucken i första krysset. Tid 14.41.

Innan perioden är slut ska även 5-0 komma. Ett välplacerat skott från Tobias Aronsson efter 17.47.

En period som Mariestad totalt dominerar, delvis pga en hel del powerplay men även i spelet 5-5. Skotten: 23-4

Tredje perioden: Hanhals kommer ut stark, kanske delvis beroende på att Mariestad dragit ner på tempot. Känns som att de vill spela av perioden. Något de var bra på förra säsongen, att försvara en ledning i tredje perioden.

7.24 in i perioden kommer också reduceringsmålet till 5-1 efter att Hanhals fått bra tryck i anfallszon. Skotten:12-8. Sammanlagt: 45-18

Mariestad vinner matchen klart rättvist. Det är bra trafik in framför motståndarkassen och powerplay ser bra ut för att vara så här tidigt på säsongen. Dagens jätte är Jesper Lindén som gör ett otroligt jobb hela matchen och är ett ständigt hot. Även extra plus till Douglas Lögdal, Lukas Söderlund och Lucas Jidenius.