Enköpings kamp mot Corona

Enköping inledde försäsongen av 20/21 med flertalet Coronafall i truppen. Genom snabba åtgärder och noggrann kontroll lyckades föreningen däremot att hindra en större spridning. 

Redan under försäsongens första vecka drabbades en spelare i Enköpings trupp av Corona. Senare samma veckan insjuknade ytterligare tre spelare.

– Så vi fick prövas på en gång och komma in i det här väldigt snabbt med rutiner. Hur vi hanterar spelare som insjuknat, berättar Enköpings sportchef Alexander Edstein.

Enköpings sätt att stoppa spridningen inom truppen var till grunden Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillsammans med verksamhetsprotokollet från Svensk Ishockeyförbundet.

– Sedan har vi valt att hålla spelarna isolerade hemma tills de varit symptomfria och därefter har spelarna fått testa sig så att de inte är smittsamma längre, och då har de välkomnats tillbaka vid ett negativt test, säger Alexander Edstein

Men trots flertalet restriktioner som drabbat försäsongen med bland annat ett inställt träningsläger så tror inte Edstein att Coronapandemin bara fört med sig negativitet till truppen.

– Jag upplever att våran sammanhållning blivit starkare och framför allt att man värnar mer om varandra, avslutar Alexander Edstein.