Onsdagens matchresultat

Mörrum tog emot Karlskrona under onsdagskvällen. En match som ledde till Mörrums första seger för säsongen med 5-4.

Karlskrona reducerade under slutminuten och valde efter en time out att ta ut målvakten, med det räckte alltså inte hela vägen till en kontring.

– Jag tycker vi gör en bra första period och så kanske svajar lite i andra, men i tredje här var det bra. Jag tycker vi växer som lag hela tiden, varje match som går, säger Mörrums tränare Thomas Engman i en intervju efter matchen.

I Hanhals blev det ett returmöte mot Hammares. I helgen resulterade det i en 5-0 förlust för Hanhals, och även om de igår spräckte nollan så räckte det ändå inte hela vägen. Hammers fick åka hem med en 2-5 seger i bagaget.

I Forshaga gick m�

�tet mot Kumla inte bara till förlängning, utan tillslut även till straffar när det stod 3-3 efter den tredje perioden. Första omgången gick mållös, men sedan kom nyförvärvet, Forshagas Joel Källström Englund och säkert satte in pucken. Det följdes upp med resterande räddningar och därmed gick Forshaga segrande ur striden med 4-3.

Borlänge gästades av Grums där matchen slutade 5-2. En match som enligt skottstatistiken var väldigt jämn där resultaten blev 48-44 efter slutsignalen.

Huddinge mötte Segeltorp där hemmalaget gick segrande med 4-3. En spännande match enligt kommentatorerna då det avgörande målet av Huddinge kom när klockan stod på 18:31 sista perioden.

– Båda lagen har ett bra anfallsspel, men försvarsspelet och vad det gäller de individuella misstagen, där har man lite att jobba med i båda lagen, säger kommentatorn Claes Ihlman efter matchen.

Skövde gästades av HC Dalen där hemmalaget tog hem segern med 5-1. Skövde hade övertaget till större delen av matchen, men HC Dalen blev ett jämnare motstånd under sista, vilket skottstatistiken 34-23 kan hinta om.

I Kalmar gästades hemmalaget av Nybro Vikings och Kalmar gick segrande ur säsongens första derby sinsemellan med 5-2.