Vinst hemma mot Hudiksvall med 3-2

Strömsbro vann hemma på Testebo mot Hudiksvall på torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 3-2 efter mål av David Deutsch, Krister Sundlöf och Georgs Golovkovs.

Bortalaget Hudiksvall skulle inleda med en het målchans men därefter var det Strömsbro som tog över mer och mer i den första perioden. Linus Bergander blev hindrad i skottögonblicket och fick med sig en utvisning. Dock blev det ingen utdelning för hemmalaget som fortsatte att trycka på efter att bortalaget blivit fulltaliga. Även Hudiksvall skulle få chansen i numerärt överläge men Alexander Flink stod pall i Strömsbrokassen. Kapten Viktor Ehn ville så gärna spräcka målnollan när han kom fri inte bara en gång utan två gånger men Hudiksvallsmålvakten räddade båda gångerna. Trots att Strömsbro hade ett visst tryck under större delen av den första perioden förblev den mållös och vi gick till paus med 0-0 på tavlan.

Den andra perioden bjöd på många utvisningar men också på mål. Efter 5.20 knäpper David Deutsch upp pucken i nättaket och hemmalaget tog ledningen med 1-0. Man fick chansen att utöka ledningen när Hudiksvall drog på sig ett matchstraff efter åtta spelade minuer men fick inte till något vidare spel i numerärt överläge. Ett till mål skulle dock komma när Krister Sundlöf fick stå perfekt placerad framför mål och bara kunde skicka in pucken till 2-0. Det resultatet stod sig perioden ut.

Till den tredje och sista perioden var det ett mer taggat bortalag som kom ut på isen. Efter ungefär fyra minuters spel kunde man reducera till 2-1, men Strömsbro skulle replikera relativt snabbt när man gjorde 3-1 efter 6.11. Det var Georgs Golovkovs som var sist på pucken efter en snygg passning från Krister Sundlöf. Det blev en tempohöjning efter Strömsbros tredjemål och bortalaget åt sig mer och mer in i matchen. Reduceringen till 3-2 kom i numerärt överläge. Utvisningarna höll på att fälla Strömsbro i slutminuterna då Hudiksvall pressade på för en kvittering och kom så nära som en stolpträff. Men, Strömsbro höll undan och vann träningsmatchen med 3-2.

Strömsbro IF – Hudiksvall HC 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)
Skott: 23-33 (7-8, 10-9, 6-16)
Publik: 50