Torsdagens matchresultat

Under torsdagskvällen spelades tre träningsmatcher längs med östra Sverige. Nere i söder tog Enköping emot Nyköping, där hemmalaget knep segern med 3-2.

Strömsbro välkomnade Hudiksvall där utvisningarna hade en betydande roll för slutresultatet 3-2, då Strömsbros alla mål gjordes i powerplay. När den tredje perioden drog igång var det ett 2-0 överläge till Strömsbro, men här fick Hudiksvall upp farten i spelet och kvitterade två gånger om. Det räckte dock alltså inte hela vägen.

– Det är möjligt att vi hade lite för hög svansföring efter de första träningsmatcherna och det duger inte mot ett så bra lag som Strömsbro. De gjorde mål när de skulle, så vi ska inte ta något ifrån dom. Men vi fick en påminnelse om vad som krävs, säger Hudiksvalls tränare Per Ljusteräng i en intervju efter matchen.

I Skyttishallen så tog Örnsköldsvik emot Vännäs, ett möte där bortalaget gick segrande med 3-5. Det blev Hudiksvalls första förlust under den här försäsongen.

– det finns detaljer som vi måste slipa på framöver. Nu har vi drygt två veckor kvar innan vi ska börja tävla på riktigt och den tiden ska vi ta tillvara på, berättar Hudiksvalls tränare Lennart Hermansson efter matchen.

Matchresultaten:
Enköping – Nyköping 3-2
Strömsbro – Hudiksvall 3-2
Örnsköldsvik – Vännäs 3-5

Redaktör Maria Bergström