Boden storfavorit i ATG Hockeyettan Norra

Under ATG Hockeyettan Norra upptaktsträff, som leddes av Adam Savonen, var en överväldigande majoritet av tränarna överens om att Boden vinner serien.

I en rätt så självklar fråga svarade samtliga lag i Norra serien att de har som målsättning att nå Allettan den här säsongen.
– Det är ju det enda streck som finns, svarar Sundsvalls tränare Thomas Högström.

Under upptaktsträffen stod det klart att Boden tar hem serien, om tränarna får tippa. Ett favoritskap som Bodens tränare Robert Nordberg står ödmjukt inför.

– En match i taget är en klyscha att säga, så vi säger att det vi kan påverka är här och nu vid varje match, säger Nordberg.

Robert Nordbergs spelstrategi för Boden kommande säsong är han tydligare med, en strategi som möjliggör för deras spetsspelare att avgöra matcherna.

– Spelstrategin kan man säga är vår nyckelspelare då det krävs att alla spelare följer den, berättar Nordberg.

Ligachefen Mats Johansson håller med tränarna om att Boden bär ett favoritskap.

– Jag tror att den (serien) är jämnare än på många år. Efter storfavoriten Boden tror jag det är vem som helst av de övriga tio som kan ta platserna 2 till 5, säger Johansson.

Första upptaktsträffen avrundades med stor optimism inför kommande säsong där samtliga tränare anser att de har ett starkare lag än förra säsongen.

Imorgon, tisdag fortsätter upptaktsträffarna. Då på plats i Kumla för en upptaktsträff för ATG Hockeyettan Västra. Sändningen startar 13:00 på ATG Hockeyettan play.

Redaktör Maria Bergström